'Vraag me niet waarom, maar ik mag er zo nu en dan graag naar kijken. Om het vermakelijke ongemak enerzijds, maar ook om de intieme kwetsbaarheid die hier geregeld aan de oppervlakte komt.'
'Vraag me niet waarom, maar ik mag er zo nu en dan graag naar kijken. Om het vermakelijke ongemak enerzijds, maar ook om de intieme kwetsbaarheid die hier geregeld aan de oppervlakte komt.' Lang leve de liefde/SBS6
Column Knipoogje

‘Leusden krijgt er een bekende inwoner bij: datingprogramma Lang Leve de Liefde’

15 maart 2023 om 11:10 Column Knipoogje

Artis-directeur Lieven de Beaufort werd in Leusden geboren, evenals schaatser Marieke Wijsman. Gaby van Nimwegen, voormalig miss NL en nu master NLP, woont bij mij om de hoek, terwijl Meta de Vries en Big John Russell in Leusden hun laatste adem uitbliezen. En Heinze Bakker niet te vergeten, het integere geweten van Studio Sport! Sterker nog, in hem zag ik de ultieme grensrechter voor overschrijdende stagepraktijken. Wat daar na zijn vertrek gebeurde… Ach, daarvoor moet u andere kranten lezen.

Vanwaar dit lijstje? Nou, Leusden krijgt er een bekende inwoner bij. Dochterlief maakt binnenkort haar debuut bij SBS6. Niet alles Alleskunner of Avastar, maar als avonturier. Ze heeft zich opgegeven voor het datingprogramma Lang Leve de Liefde in de hoop op haar ware prins.

Voor niet-kijkers: in dit programma laten twee singles zich matchen op karakter en idealen, en vervolgens 24 uur opsluiten in een appartement. Daar kunnen ze, onder het oog van vele camera’s en de unieke tongue-in-cheek van voice-over Henk Blok, elkaar (beter) leren kennen. Vraag me niet waarom, maar ik mag er zo nu en dan graag naar kijken. Om het vermakelijke ongemak enerzijds, maar ook om de intieme kwetsbaarheid die hier geregeld aan de oppervlakte komt. Zielsgeluk versus hartenpijn, zoiets.

Ik kan alleen maar zeggen dat die prachtige student (bijna 22), die u binnenkort in Lang Leve de Liefde ziet, mijn dochter is. Natúúrlijk zal ze schitteren op de buis

Onder aanmoediging van paps liet dochterlief zich vorige week verleiden tot haar tv-debuut. Dat betekent: cameraploeg aan huis voor een intake-interview en vervolgens naar Eemnes voor het grote liefdesavontuur. En hier stopt mijn vooraankondiging in de Leusder Krant, als een ware cliffhanger. De tv-makers van Talpa en SBS hebben namelijk liever dat u kijkt in plaats van leest. Ik kan alleen maar zeggen dat die prachtige student (bijna 22), die u binnenkort in Lang Leve de Liefde ziet, mijn dochter is. Natúúrlijk zal ze schitteren op de buis en na de uitzending bent u welkom bij Kruidvat Hamershof voor de hand(tekening) van die bekende Leusdenaar. Ach ja, ze is zo gewoon gebleven.

Trouwens, terwijl die knappe vrijgezel zich ontfermde over haar Romeo, werd elders in Leusden een ander sprookje gesmeed. Het sprookje van de derde openluchtopera. Onder aanvoering van een nieuw bestuur wordt collectief gebroed op een vervolg op Il Bosco dell’Amore en Midsummer Dream in de zomer van 2024. Ik zat er donderdag bij en keek ernaar, terwijl mijn hart een sprongetje maakte. Ik ben namelijk niet alleen dol op opera, ik kan ook enorm genieten van het verenigen van Leusder krachten. 

Hier werd met veel liefde een kiem gezaaid waarin tientallen dorpsgenoten straks een aandeel hebben en vele honderden dorpsgenoten van gaan genieten. Over wie, wat en waar valt nu nog weinig te schrijven, maar mocht er nog een avontuurlijke, knappe en slimme Julia nodig zijn; ze heeft een rood jasje en staat bij de luiers.

Marco Bosmans, bosmans@xmsnet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie