De optocht zorgt voor veel vrolijke feestgangers.
De optocht zorgt voor veel vrolijke feestgangers. Arnoud J. Spaaij

De Puupenkoppen zoeken tijdens carnaval de grens op

25 januari 2023 om 07:25 Evenementen

ACHTERVELD Voor velen breekt het feestgeweld pas 17 februari los. Voor de echte carnavalsvierder is het al bezig. Met de Alaaftrap afgelopen zaterdag trapte Carnavalsvereniging De Puupenkoppen het carnavalsprogramma voor de komende weken af met als thema: ‘Wij zoeken de grens op!’

De Alaaftrap zaterdag in Ons Gebouw, met veel belangstelling van carnavalsverenigingen uit omliggende plaatsen, was de start van de evenementenagenda in Puupenkoppenland, zoals Achterveld in carnavalstijd genoemd wordt.

Het feestprogramma gaat verder op zondag 12 februari met het Krasse Knarrenbal on Ons Gebouw. Een gezellige middag voor senioren waar vaak veel jongere ouderen op afkomen.

CARNAVALSWEEKEINDE Inmiddels zijn de echte carnavalsvierders al maanden aan het voorbereiden voor een lang weekeinde carnaval in Achterveld.

Vrijdag 17 februari om 10.11 uur brengt burgemeester Bouwmeester Prins Toe-Wie in Ons Gebouw de gemeentesleutel. Traditioneel een moment waar de burgemeester de carnavalsvereniging flink op het verkeerde been zet.

’s Avonds is er vanaf 20.30 uur Groot Carnaval in Ons Gebouw. Tijdens deze avond zal onder meer de hoogste onderscheiding van carnavalvereniging De Puupenkoppen, de Krentenpuup, worden uitgereikt aan hem, haar of een groep die veel voor het dorp heeft betekend.

Op zaterdag 18 februari vindt van 14.00 uur tot 16.00 uur het kindercarnaval voor kinderen uit groep 1 tot en met 8 plaats in Ons Gebouw. Met limonade, chips en ijsjes en leuke acts voor de kinderen. De entree bedraagt die middag 2 euro.

’s Avonds vanaf 20.00 tot 23.00 uur is de PK-Party in ‘d Ouwe Peerdestal van De Roskam. Feest voor jongeren vanaf de brugklas, met een gave dj en veel carnavalsplezier. De entree bedraagt 3,50 euro inclusief een consumptie.

OPTOCHT Zondag 19 februari start om 13.00 uur de carnavalsoptocht. De route loopt als volgt: start op de Hessenweg ter hoogte Mechan Groep, Hessenweg richting dorpskern, voor huize Sint Joseph langs, rechtsaf Hessenweg, linksaf Ruurd Visserstraat, rechtdoor Pater Stormstraat, linksaf Walter van Amersfoortstraat, rechtsaf Jan van Arkelweg, einde. De prins zal het defilé van de deelnemers afnemen vanaf het dorpsplein op de kruising Hessenweg - Jan van Arkelweg. Aansluitend rond ongeveer 16.00 uur is de prijsuitreiking voor De Roskam.

In overleg met de gemeente Leusden, politie en hulpverleners is de toegang tot de dorpskern van Achterveld tussen 12.00 en 17.30 uur voor alle verkeer afgesloten. Ook voor bewonersverkeer is het dorp tussen 12.00 en 17.30 uur afgesloten. Het handigste is om op de fiets naar Puupenkoppenland te komen.

Ook de Schoonderbekerweg is tijdens de optocht afgesloten voor al het verkeer met uitzondering voor aanwonenden.

DWEILEN Maandag 20 februari, gedurende de hele dag is er dweilen in Achterveld: alle café’s zijn dan geopend.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie