Jongeren van WoonDroomLeusden houden een kerstbomenactie.
Jongeren van WoonDroomLeusden houden een kerstbomenactie. WoonDroomLeusden

Kerstbomen bij WoonDroom Leusden

12 november 2020 om 07:30 Maatschappelijk

LEUSDEN WoonDroom Leusden, de nieuwe organisatie die huisvesting voor jongeren met een beperking wil realiseren, organiseert samen met deze jongeren een kerstbomenactie. Via de site van WoonDroom Leusden kunnen mensen een duurzame, kwaliteitskerstboom bestellen. Een deel van de opbrengst van de actie is voor de organisatie.

Van de redactie

Bestellingen kunnen vanaf heden geplaatst worden tot en met vrijdag 11 december, 17.00 uur. De bestelde boom kan vervolgens opgehaald worden op zaterdag 12 december, tussen 09.30 en 14.30 uur, bij De Wiebelwerf op de Hamersveldseweg 105.

SERVISCHE SPARREN De kerstbomen van WoonDroom Leusden worden geleverd door boomkwekerij en hoveniersbedrijf Groen Westerveld uit Achterveld. De bomen zijn Servische sparren. Die soort is de laatste jaren zeer populair geworden als kerstboom. De boom heeft een mooie, volle zuilvorm, de kleur is blauwgroen en de takken hangen wat af, zodat hij een sierlijk uiterlijk heeft. De naalden van vallen niet zo snel uit. De bomen zijn te bestellen in verschillende formaten, van 80 cm. tot 225 cm. hoog.

De kerstbomen zijn duurzaam, want ze worden op milieuvriendelijke wijze gekweekt. Bij het kweken worden geen bestrijdingsmiddelen ingezet. Uiteraard wordt er geen kunstmest gebruikt.

De bomen worden geleverd in een herbruikbare pot en natuurlijk met kluit. De bomen kunnen na de kerst, op zaterdag 9 januari, van 10.00 tot 12.00 uur weer ingeleverd worden bij De Wiebelwerf. De boom krijgt vervolgens een nieuw leven en belandt dus niet bij het afval of op de vuurstapel, maar wordt geplant in een bos of op een landgoed.

WOONDROOM In Leusden heeft een groep ouders van jongeren met een verstandelijke beperking de handen ineengeslagen om een woonvorm te starten voor begeleid wonen. WoonDroom Leusden wil jongeren met een verstandelijke beperking, net als hun leeftijdsgenoten, in Leusden, een fijne plek bieden om op zichzelf te wonen.

Voorzitter Marjan Stomphorst: ,,WoonDroom heeft een vliegende start gemaakt. Waar het nu om gaat is dat we ook echt een plek gaan weten te vinden voor onze jongeren. Iedereen die een pand weet dat verbouwd kan worden tot woonhuis of een stuk grond weet waarop gebouwd kan worden, roep ik op om contact met ons op te nemen. We zijn op zoek naar een pand van circa 1.200 m2, zodat we zestien leuke, gezellige en sociale jongeren met een verstandelijke beperking een fijne woonplek kunnen bieden.”

DOWNTOWN LEUSDEN De actie van WoonDroom Leusden wordt ondersteund door de jongeren van DownTownLeusden. Deze organisatie, waaraan inmiddels tientallen jongeren met een beperking verbonden zijn, richt zich op het vinden van stage- en werkplekken voor de doelgroep en organiseert tweemaal per jaar de bekende Sprokkelstagedag bij lokale bedrijven. De DownTown-jongeren verspreiden flyers van de actie en helpen op 12 december met het uitleveren van de kerstbomen.

Meer info: Pauline van den Brink, (paulinebastiaan@casema.nl).
Bestellingen plaatsen kan via de website: www.woondroomleusden.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie