Leusdense jongeren met een beperking komen in actie voor WoonDroom-project.
Leusdense jongeren met een beperking komen in actie voor WoonDroom-project. Reni Webbink

Kerstbomenactie door en voor jongeren met een beperking

29 oktober 2020 om 09:30 Maatschappelijk

LEUSDEN - WoonDroom Leusden, de nieuwe Leusdense organisatie die huisvesting voor jongeren met een beperking wil realiseren, organiseert samen met deze jongeren een kerstbomenactie. 

Van de redactie

Via de site van WoonDroom Leusden kunnen mensen een duurzame, kwaliteits-kerstboom bestellen. Een deel van de opbrengst van de actie is voor de organisatie. Bestellingen kunnen vanaf heden geplaatst worden tot en met vrijdag 11 december, 17.00 uur. De bestelde boom kan vervolgens opgehaald worden op zaterdag 12 december, tussen 09.30 en 14.30 uur, bij De Wiebelwerf op de Hamersveldseweg 105. 

KWALITEIT De kerstbomen van WoonDroom Leusden worden geleverd door boomkwekerij en hoveniersbedrijf Groen Westerveld uit Achterveld. De bomen zijn Servische sparren. Die soort is de laatste jaren zeer populair geworden als kerstboom. De boom heeft een mooie, volle zuilvorm, de kleur is blauwgroen en de takken hangen wat af, zodat hij een sierlijk uiterlijk heeft. De naalden van deze spar zijn wat minder scherp en vallen niet zo snel uit. De bomen zijn te bestellen in verschillende formaten, van 80 cm. tot 225 cm. hoog. 

De kerstbomen zijn met recht duurzaam te noemen, want ze worden op milieuvriendelijke wijze gekweekt. Bij het kweken worden geen bestrijdingsmiddelen ingezet tegen onkruid en ongedierte. Tussen de bomen wordt geschoffeld of begraasd door schapen. Uiteraard wordt er geen kunstmest gebruikt. De bomen worden geleverd in een herbruikbare pot en natuurlijk met kluit. De bomen kunnen na de kerst, op zaterdag 9 januari, van 10.00 tot 12.00 uur weer ingeleverd worden bij De Wiebelwerf. De boom krijgt vervolgens een nieuw leven en belandt dus niet bij het afval of op de vuurstapel, maar wordt geplant in een bos of op een landgoed.

WOONDROOM In Leusden heeft een groep ouders van jongeren met een verstandelijke beperking de handen ineengeslagen om een woonvorm te starten voor begeleid wonen. WoonDroom Leusden wil jongeren met een verstandelijke beperking, net als hun leeftijdsgenoten, in Leusden, een fijne plek bieden om op zichzelf te wonen. Marjan Stomphorst, voorzitter van WoonDroom Leusden: ,,WoonDroom heeft een vliegende start gemaakt. We ontmoeten veel enthousiasme en bereidwilligheid. Waar het nu om gaat is dat we in de komende maanden ook echt een plek gaan weten te vinden voor onze jongeren. Iedereen die een pand weet dat verbouwd kan worden tot woonhuis of een stuk grond weet waarop gebouwd kan worden, roep ik op om contact met ons op te nemen. We zijn op zoek naar een pand van circa 1.200 m2, zodat we zestien leuke, gezellige en sociale jongeren met een verstandelijke beperking een fijne woonplek kunnen bieden.”

De actie van WoonDroom Leusden wordt ondersteund door de jongeren van DownTownLeusden. Deze organisatie, waaraan inmiddels tientallen jongeren met een beperking verbonden zijn, richt zich op het realiseren van stage- en werkplekken en organiseert tweemaal per jaar de bekende Sprokkelstagedag bij Leusdense en Amersfoortse bedrijven. 

HANDEN UIT DE MOUWEN Ook steken de jongeren van DownTownLeusden de handen uit de mouwen bij tal van evenementen, zoals de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, het dorpsontbijt op de Biezenkamp, bij de opera Il Bosco d’ell Amore, de toneelvoorstelling van Culdoto, Café Chantant en de Lions herfstwandeling. DownTownLeusden wil door dit soort initiatieven jongeren met een beperking beter zichtbaar maken in de samenleving en hen helpen een plek in het arbeidsproces te veroveren. De DownTown-jongeren verspreiden flyers van de actie en helpen op 12 december met het uitleveren van de kerstbomen.

Meer informatie over de kerstbomenactie is te krijgen via Pauline van den Brink, email: paulinebastiaan@casema.nl. Bestellingen kunnen geplaatst worden via www.woondroomleusden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie