Wethouder Fenneke van der Vegte was één van de uitdelers van verwentasjes: ,,Dankjewel mantelzorgers voor de mooie gesprekken. Ik heb enorm veel respect voor wat jullie doen en betekenen voor jullie naasten en de samenleving.”
Wethouder Fenneke van der Vegte was één van de uitdelers van verwentasjes: ,,Dankjewel mantelzorgers voor de mooie gesprekken. Ik heb enorm veel respect voor wat jullie doen en betekenen voor jullie naasten en de samenleving.” Lariks

Lariks zet Mantelzorgers in de schijnwerpers

15 november 2021 om 10:43 Maatschappelijk

LEUSDEN De landelijke Dag van de Mantelzorg werd op woensdag 10 november gevierd. De campagne ‘Onzichtbare helden’ werd daarom gelanceerd om extra aandacht te vragen voor wat mantelzorgers doen en hen eens in de schijnwerpers te zetten. Ook in de gemeente Leusden was er die dag extra aandacht voor mantelzorg. 

In samenwerking met vrijwilligersorganisaties zorgde Lariks voor verwentasjes voor de mantelzorgers. Zij konden deze op uitnodiging ophalen bij ontmoetingsplekken in de wijken. Wethouder Fenneke van der Vegte was één van de uitdelers. ’s Ochtends was zij aanwezig bij De Bron in Leusden en ’s avonds bij De Oude Bieb in Achterveld.

Een deel van de mantelzorgers kende de ontmoetingsplek in de wijk al en doet daar bijvoorbeeld mee aan activiteiten. Voor een aantal was het een kennismaking met de plek en het aanbod. Corinne Mooren, mantelzorgconsulent Lariks: ,,Het is fijn dat we op deze manier meer mensen kennis hebben kunnen laten maken met het aanbod in de wijken. De ontmoetingsplekken organiseren met vrijwilligers en deels met ondersteuning van Lariks diverse activiteiten. Van informele dagbesteding waardoor mantelzorgers een dagdeel worden ontzien tot activiteiten die mantelzorgers gelegenheid bieden om dicht bij huis iets leuks te doen en anderen te ontmoeten. Van koffie-ochtenden tot wandelgroepen en aanschuiftafels waaraan je samen met buurtgenoten geniet van een lekkere maaltijd. Voor jezelf zorgen en zorg delen helpt mantelzorgers.”

WAARDERING De gemeente Leusden en Lariks waarderen naar eigen zeggen de inzet van mantelzorgers. Naast het presentje op de Dag van de Mantelzorg is er het Mantelzorgcompliment in de vorm van een geldbedrag, biedt Lariks ondersteuning in de vorm van informatie, advies en activiteiten en zijn er diverse vormen van respijtzorg met inzet van vrijwilligers. Meer informatie over ondersteuning aan mantelzorgers in gemeente Leusden is hier te vinden.

De verwentasjes zijn met liefde en aandacht ingepakt door cliënten van Abrona en Futurum die werkzaam zijn in het Eetwerkcafé in Huis van Leusden.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie