Na vijf volle zakken verzamelen, was het tijd voor een borrel.
Na vijf volle zakken verzamelen, was het tijd voor een borrel. Judith van der Geest

Rotary Leusden maakt van ‘Gouden Grijper’ eigen najaars-estafette

31 oktober 2022 om 09:28 Maatschappelijk

LEUSDEN Rotary Leusden bestaat dit jaar vijftig jaar en viert dat met diverse festiviteiten. Zo werd op 1 oktober een groot jubileumfeest gehouden en deden zij in de maand oktober mee met de Gouden Grijper.

Rotary Leusden is onderdeel van een wereldwijde organisatie. Leden van de Rotary onderscheiden zich door hun inzet voor goede doelen door een deel van hun lidmaatschapsgeld af te staan en door geld in te zamelen. Daarnaast steken ze ook zelf actief de handen uit de mouwen. De leden komen wekelijks bij elkaar om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Verbindend element tussen de leden is de wil om zich één dag per week belangeloos in te zetten voor de maatschappij.

In de rubriek De Gouden Grijper van Opgeruimd Leusden krijgt telkens een andere vereniging, onderneming of instelling het spreekwoordelijke stokje (een gouden afvalgrijper) doorgegeven om mee te helpen onze directe leefomgeving schoon te houden. Ook deelnemen of voor meer informatie: judith@opgeruimdleusden.nl.

Als je eenmaal begint, wil je ook dat het schoon is

Zo nam Paula Bonekamp, de huidige voorzitter van Rotary Leusden, contact op met Opgeruimd Leusden. Graag wilden ze in oktober meedoen aan de Gouden Grijper. Het idee was om binnen de Leusdense afdeling een eigen afval-estafette te houden. Er werden grijpers, hesjes en vuilniszakken geleend bij Opgeruimd Leusden en gedurende de maand oktober gingen steeds kleine groepjes Rotaryleden op pad om Leusden weer een stukje schoner te maken. De grijpers gaven zij onderling door.

Op zaterdag 29 oktober werd de estafette, bij zomerse temperaturen, afgesloten. In drie verschillende wijken gingen groepjes leden afval rapen om de middag af te sluiten met een borrel bij de Swartesteegh. Judith van der Geest van Opgeruimd Leusden liep een stukje met ze mee en zag hoe enthousiast en fanatiek er geruimd werd. Vijf volle zakken afval zijn er gestort. 

,,Als je eenmaal begint wil je ook dat het schoon is”, aldus Martijn van der Jagt. En Bert Westerveld werd staande gehouden door een auto die het raampje naar beneden draaide en zei: ,,Ik wilde gewoon even zeggen dat je goed bezig bent.”
Rotary Leusden geeft de Gouden Grijper door aan Puma Benelux BV.

Gedurende de maand oktober gingen steeds kleine groepjes Rotaryleden op pad om Leusden weer een stukje schoner te maken.
Op zaterdag 29 oktober werd de Rotary-estafette bij zomerse temperaturen afgesloten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie