Afbeelding
Judith van der Geest

De Leusdense opruim-estafette gaat op herhaling in 2023

29 september 2022 om 15:33 Natuur en milieu

LEUSDEN In januari dit jaar is Opgeruimd Leusden in samenwerking met de Leusder Krant begonnen met de afval-estafette en de bijbehorende rubriek ‘De Gouden Grijper‘.

Iedere maand doet een organisatie, vereniging of bedrijf mee aan deze estafette en geeft daarna het ‘stokje’, in dit geval de afvalgrijper, door. In de gekozen maand organiseert de deelnemende partij een activiteit naar keuze rondom zwerf afval. Dit kan van alles zijn, als het maar met zwerfafval te maken heeft.

Tijdens de activiteit komt Judith van der Geest namens Opgeruimd Leusden langs om er verslag van te doen voor in de Leusder Krant en wat foto’s te maken. Op deze manier profiteert de onderneming of organisatie van publiciteit en tegelijkertijd dient deze activiteit als een soort teambuilding of groepsuitje.

VOORBEELDEN Een aantal voorbeelden uit 2022 waren Smartphonehoesjes dat heeft opgeruimd rondom het eigen pand en tegelijk toezegde dit maandelijks te blijven doen. Zorgboerderij Flora heeft met haar deelnemers rondom het terrein opgeruimd en met het verzamelde zwerfafval vogelvoederhuisjes en plantenbakken geknutseld. Wijkvereniging Alandsbeek heeft met de kinderen in de wijk gelopen en daarna met het afval allemaal leuke buitenspellen gedaan. De Rotary gaat komende maand binnen de eigen gelederen een estafette organiseren waarbij iedere week een ander clubje op pad gaat met de grijpers. DownTown Leusden houdt tijdens de drukke decembermaand een extra opruimronde op winkelcentrum De Hamershof. 

Materialen voor de te organiseren activiteit zijn te leen bij Opgeruimd Leusden. Alle organisaties zijn welkom om mee te doen aan de Gouden Grijper-estafette volgend kalenderjaar. Aanmelden kan via www.opgeruimdleusden.nl/de-gouden-grijper. Na aanmelding neemt coördinator Van der Geest contact op kan samen bekeken worden naar een datum en activiteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie