Afbeelding
Inge Pont

Eetadressen gezocht voor ontmoetingen met Oekraïense vluchtelingen

19 januari 2023 om 12:57 Maatschappelijk

LEUSDEN In Nederland worden al geruime tijd Oekraïense vluchtelingen opgevangen, bij mensen thuis en ook in grotere opvanglocaties. Om hen een zorgeloze avond te bezorgen en even te kunnen ontsnappen aan een woonomgeving met weinig privacy en de oorlogsstress organiseert Stichting Eet Mee Oekraïners aan Tafel/Ukrainians For dinner.

In samenwerking met Gastvrij Leusden zoeken ze daarom in Leusden gezellige eetadressen om een keertje aan te kunnen schuiven. De inwoner van Leusden ontvangt dan één of meer Oekraïense vluchtelingen voor een gezellig etentje bij hem of haar thuis. De gastheer of -vrouw kookt iets lekkers of doet dat samen met de gasten. Dit om de mensen achter de verhalen in het nieuws te leren kennen. 

,,Voor hen is het fijn om weer even in een huiselijke setting te zijn en te kunnen praten met plaatsgenoten en kennis te kunnen maken met de Nederlandse cultuur”, weet de stichting uit ervaring. Oekraïners Aan Tafel heeft deelnemers in het hele land en de etentjes worden zowel door gasten als eetadressen gewaardeerd met ruim een 8. 

Deelnemen kan via www.eetmee.nl of tel. 030-2213498. Eet Mee maakt een match op maat en kan ook tips geven om een etentje tot een succes te maken.

Eet Mee faciliteert al meer dan dertien jaar dit soort ontmoetingen rond de huiselijke eettafel voor mensen van jong tot oud vanuit de gedachte dat samen eten de basis is voor ontmoeting en een goed gesprek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie