Pauline van den Brink: ,,Geniet van het leven. Ik heb te veel en vaak in mijn leven gezien dat het maar zo over kan zijn''.
Pauline van den Brink: ,,Geniet van het leven. Ik heb te veel en vaak in mijn leven gezien dat het maar zo over kan zijn''. Caroline van Ewijk

Op de man/vrouw af: 'Liever bruistablet dan droeftoeter'

22 februari 2020 om 13:06 Mensen

LEUSDEN Pauline van den Brink is een doener, een bruistablet en bestuurslid van DownTownLeusden. Ze legt het allemaal uit in een nieuwe 'Op de man/vrouw af'.

Marcel Koch

Naam: Pauline van den Brink

Leeftijd: 49

Burgerlijke staat: Samenwonend

Beroep: sociaal ondernemer in de dop

Hobby's: reizen, koken, fotoboeken maken, sporten

Wat is je levensmotto?

Pluk de dag! Geniet van het leven. Ik heb te veel en vaak in mijn leven gezien dat het maar zo over kan zijn. Zelf heb ik jaren geleden een zwaar motorongeluk gehad en de dood in ogen gezien. Sindsdien zijn er maar weinig leuke dingen waar ik "nee" tegen zeg.

Welke apps kun je op je gsm niet missen?

WhatsApp, Pinterest en Booking.com. WhatsApp voor de verbinding met familie, vrienden en ook zakelijke contacten. Pinterest om het creatieve brein te vullen en Booking.com maakt met mij overuren om bijzondere overnachtingen te vinden voor de verre reizen die wij regelmatig maken.

Ben je een denker of een doener?

Een doener, maar vanuit mijn opleiding Facility Management werden wij omschreven als denkers met daadkracht. Dat omschrijft mij het beste.

Waar kun je je over opwinden?

Jan van Setten (spreker en expert in gedragsverandering) heeft het regelmatig in zijn speeches over droeftoeters en bruistabletten. Een prachtig vergelijk! Droeftoeters zien het allemaal niet zo positief en blijven graag bij het oude, terwijl bruistabletten wel in zijn voor verandering, kansen zien en er voor gaan. Ik kan mij opwinden over droeftoeters. Glazen die half leeg zijn in plaats van half vol, energieverbruikers in plaats van dat het energie oplevert. Daag uit, zie wat iemand wél kan in plaats van niet kan, wees blij en dankbaar met wat je hebt. En vind je dat zaken anders kunnen of moeten, onderneem actie en zorg dat het verandert. Zo word je net als ik een bruistablet.

Waar kan Leusden zich in verbeteren?

Het begeleiden van nieuwkomers binnen de gemeente Leusden kan volgens mij verbeteren. Blaas het maatjesproject van de Stichting Gastvrij Leusden weer nieuw leven in. Koppel een statushouder aan een maatje die de nieuwkomer helpt op het terrein van sociale integratie. Laat zien welke voorzieningen er zijn, bij wie je hulp kunt vragen, hoe je dingen regelt in Leusden. Zo bevorder je inclusie van nieuwkomers in de gemeente.

Voor wie heb je bewondering?

Karolien Pouwels. Zij is al jaren politiek actief in Leusden en zet zich ook belangeloos in voor mensen die minder kansen krijgen, niet gezien of gehoord worden, die minder mondig zijn. Te denken aan vluchtelingen die ze bij staat, haar strijd om Leusden toegankelijker te maken voor mensen die slecht ter been of slechtziend zijn en voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor die laatste doelgroep zetten wij ons samen in als bestuurslid bij Stichting DownTownLeusden. De stichting streeft naar een samenleving waar iedereen mee kan doen.

Met wie zou je een dag willen ruilen en waarom?

Met Jitske Kramer. Jitske is corporate antropoloog, spreker én auteur. Expert op het gebied van diversiteit, inclusie, internationaal samenwerken en organisatiecultuur. Maar zij is ook mijn fijne en gezellige buurvrouw geweest en dus oud-Leusdenaar. Als ik haar filmpjes zie word ik blij. Zo bevlogen, enthousiast en vol humor een serieus onderwerp overdragen, lijkt me geweldig om te kunnen doen.

Waar kunnen ze je wakker voor maken?

Voor een trip naar het Noorderlicht. Deze reis staat boven aan mijn bucketlist. Weinig natuurspektakels zijn zo indrukwekkend als dit fenomeen. Het wordt omschreven als de mooiste lichtshow op aarde! Dat wil ik ooit met eigen ogen zien!

Ben je sportief?

Voor mijn motorongeluk was ik een fanatiek korfbalster. Vanwege blijvende schade aan mijn knie is het niet meer mogelijk te korfballen. Maar het fanatisme zit er nog in, alleen nu daag ik mezelf uit in de sportschool.

[Wat vind je het mooiste plekje van Leusden

Op de brug bij het Valleikanaal, kijkend richting de nieuwe wijk het Valleipark. Sinds drie jaar wonen wij met ons gezin in deze unieke wijk, waar weilanden, water, de Liniedijk en bijzondere huizen, samensmelten tot één geheel. Prachtig, een voorrecht om hier te wonen!

Doe je vrijwilligerswerk?

Omdat onze oudste zoon het syndroom van Down heeft, ligt mijn focus van vrijwilligerswerk hoofdzakelijk in deze hoek. Ik ben kernouder bij de Stichting Downsyndroom, bestuurslid bij DownTownLeusden, heb G-tennis opgezet bij LTV Leusden en zit in de stuurgroep Welzijn en Zorg van de SMBL. Ik vind het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. In mijn ogen worden mensen met een beperking vaak onderschat. Met de juiste begeleiding blijkt regelmatig dat zij meer in hun mars hebben dan gedacht.

Marcel Koch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie