Afbeelding
Lintjes.nl

Jan Tamerus Officier in de orde van Oranje-Nassau

15 september 2022 om 16:00 Mensen

LEUSDEN Jan Tamerus is donderdag 15 september door burgemeester Gerolf Bouwmeester benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Congrescentrum Figi in Zeist aan het eind van een symposium Nieuw Pensioencontract en de bijdrage van Tamerus.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau is de vierde graad in de orde. Personen die benoemd worden tot Officier hebben met hun bijzondere verdiensten vaak een landelijke of zelfs internationale uitstraling of betekenis.

WAARDEVOLLE BIJDRAGE Tamerus heeft de afgelopen decennia een ‘zeer waardevolle’ bijdrage geleverd in de landelijke discussie om te komen tot een vernieuwde, solidaire en duurzame pensioenvoorziening in Nederland als hoeksteen van ons sociale zekerheidsstelsel, schrijft de gemeente Leusden. Dat deed hij onder meer vanuit zijn lidmaatschap van VCP (Vakcentrale voor Professionals) en (werkgroepen van de) STAR (Stichting van de Arbeid) en SER (Sociaal Economische Raad). 

Dit combineerde hij met zijn reguliere werkzaamheden als master actuaris bij pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Hij was gedurende zeer lange tijd bereid om zijn visie en kennis breed te delen met zowel pensioenfondsbestuurders als vertegenwoordigers vanuit werknemers en werkgevers en met de achterban van diverse vakorganisaties.

PROJECT Tamerus nam begin deze eeuw het initiatief voor het project ‘Be Prepared’ om na te denken over de (on)houdbaarheid van het Nederlandse pensioenstelsel. Dit project mondde uit in een proefschrift Defined Ambition, waarin hij de bouwstenen van het onlangs gesloten pensioenakkoord beschreef. Daarnaast was hij auteur van tientallen publicaties in de landelijke media.

Sinds 1999 is de heer Tamerus lid van de Rotaryclub Leusden en is hij voorzitter van het programmaberaad voor de invulling van het wekelijkse programma van de clubs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie