John Hijmering, Boudewijn van Wijk en Flip Mijzen luisteren de virtuoze mondharmonicasolo van Jan van der Horst.
John Hijmering, Boudewijn van Wijk en Flip Mijzen luisteren de virtuoze mondharmonicasolo van Jan van der Horst. Foto Djim

Brand New Cadillac viert dertigste verjaardag

28 november 2019 om 12:31 Muziek

LEUSDEN Brand New Cadillac, misschien wel de bekendste Leusdense band, bestaat dezer dagen 30 jaar. En dat gaat gevierd worden met een speciaal optreden in Fort33 op 7 maart 2020. De kaartverkoop start deze week.

Brand New Cadillac debuteerde dertig jaar geleden op het podium van De Geut, het legendarische jongerencentrum aan de Zwarteweg. De band mocht destijds de aftrap doen voor het Puddingpop-festival. BNC bleef in de jaren die volgden enthousiast aan de weg timmeren. Bijvoorbeeld in De IJsbreker en met optredens tijdens latere edities van Puddingpop. Bij de presentaties van cd's en dvd's bleek keer op keer dat de band in Leusden op een vaste en omvangrijke schare volgers kan rekenen.

Maar ook daarbuiten verwierven de Leusdense muzikanten met hun bluesrock-repertoire een zekere bekendheid in het circuit van kroegen en andere podia. Kaarten voor het concert in het kader van 30 jaar Brand New Cadillac -op zaterdag 7 maart 2020- zijn vanaf vandaag te bestellen bij Fort33 (www.fort33.nl). Kaarten kosten 7,50 in de voorverkoop en 10 euro aan de deur. Meer informatie over de band op www.brandnewcadillac.nl of op Facebook.

Daan Bleuel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie