Afbeelding

Puma loopt hard voor Gouden Grijper

28 november 2022 om 09:26 Natuur en milieu

LEUSDEN Voor de rubriek de Gouden Grijper in deze krant nam Else Schamp van Puma Benelux contact op met Opgeruimd Leusden. In het kader van ‘sustainability’ wilden ze als bedrijf graag meedoen met deze opruimestafette. In overleg werd ervoor gekozen om twee dagen in november te (gaan) prikken.

Puma Benelux is gevestigd in het Sports Business Centrum in Leusden, waar ongeveer 25 werknemers verantwoordelijk zijn voor de verkoop, klantenservice, P&O, financiën, en ‘sustainability’ voor de hele Benelux. Schamp vertelt dat duurzaamheid door de gehele organisatie veel aandacht krijgt. Er wordt volgens haar zogezegd gezocht naar het juiste evenwicht tussen ‘people, planet en profit’.

Dit vertaalt zich onder andere in welk leer er wordt er gebruikt voor de schoenen, het verminderen van verpakkingsmateriaal en het zo duurzaam mogelijk transporteren van goederen. In alle stappen van productie tot klant wordt nagedacht over duurzaamheid.

Om medewerkers bewust te maken, wordt er ieder jaar een actie georganiseerd rondom maatschappelijke betrokkenheid of duurzaamheid. Zo werd er vorig jaar speelgoed ingezameld voor de speelgoedbank, zodat minderbedeelde kinderen ook cadeautjes konden krijgen met de feestdagen. Dit jaar werd er dus zwerfafval geraapt vanuit het eigen pand. Er werd gekozen voor de maandag en dinsdag, de drukst bezette dagen op kantoor. Ook bij dit sportmerk wordt er sinds de lockdown veel thuis gewerkt.

Aan de inzameling werd een werd een wedstrijdelement verbonden; degene die de zwaarste vuilniszak inleverde, kreeg een gratis paar Puma’s. In groepjes werd er gelopen op het bedrijventerrein en door de nabijgelegen natuurgebieden de Schammer en de Mossel.

Op maandag 21 november liep Judith van der Geest van Opgeruimd Leusden een stukje mee met Schamp en haar collega’s. Om 14.00 uur lag er al een grote berg zakken bij de ingang en dat was dus nog maar na één dag! Probleempje was dat niemand meer wist welke zak van wie was. Blijkbaar was het enthousiasme om de buurt op te schonen groot genoeg, ook zonder een paar gratis schoenen als inzet. Dinsdag werd er wederom een hele berg zakken verzameld. Schamp noemde de actie dus ‘(helaas) erg geslaagd’. Zelfs zonder een duidelijke winnaar.

Puma Benelux geeft de Gouden Grijper door aan DownTown Leusden.

In de rubriek De Gouden Grijper van Opgeruimd Leusden krijgt telkens een andere vereniging, onderneming of instelling het spreekwoordelijke stokje (een gouden afvalgrijper) doorgegeven om mee te helpen onze directe leefomgeving schoon te houden. Ook deelnemen of voor meer informatie: judith@opgeruimdleusden.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie