'In het groen mijn suggestie'
'In het groen mijn suggestie' Rob Bastiaansen
Ingezonden

‘Andere aanpassing aan Lijn 17 Leusden’

29 april 2022 om 11:27 Opinie

,,In de Leusder Krant las ik over de suggestie om lijn 17 in Leusden via een extra halte te laten rijden. Ik woon daar om de hoek op de Vlietsingel en ken de situatie goed. Daarnaast rijd ik zelf met een bus dus ik meen professioneel inzicht te hebben in deze situatie, dus het volgende heb ik ook bij Syntus aangeboden.”

,,De voorgestelde route via de Ruigevelddreef is niet optimaal. Het is veiliger om vanaf het kruispunt Randweg, Flankement, Zwarte weg de Zwarte weg op te rijden en dan bij de rotonde Zwarteweg, Olmenlaan weer terug te rijden over de Zwarte Weg naar Flankement. Dit is een extra te rijden afstand van ongeveer 200 meter. De tijd die dit extra kost wordt naar mijn idee goedgemaakt doordat de bus op dat stuk door kan rijden zonder overig verkeer, wat zeker anders is op de Ruigevelddreef.”

,,Ik heb een afbeelding bijgevoegd met in groen mijn suggestie. Als de route volgens mijn voorstel wordt aangepast, kan ook de halte worden gerealiseerd aan de kant van Afas. Daarnaast zou dezelfde halte dan ook gebruikt kunnen worden door lijn 217. Die gebruikt nu de rotonde op de randweg om te keren. Als die zou keren op dezelfde rotonde als in mijn voorgestelde groene route dan zou ook lijn 217 bij die halte bij Afas kunnen stoppen. De bewoners van de Ruigevelddreef zullen het ook zeer op prijs stellen als er geen buslijn door hun straat wordt gerealiseerd.”

Met vriendelijke groeten,
Rob Bastiaansen.


‘In het groen mijn suggestie’. - Rob Bastiaansen

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie