Burgemeester Bouwmeester krijgt het gele vaccinatieboekje terug, waarin nu ook de Covid 19-vaccinaties zijn opgenomen.
Burgemeester Bouwmeester krijgt het gele vaccinatieboekje terug, waarin nu ook de Covid 19-vaccinaties zijn opgenomen. Rinus van Denderen

Burgemeester voor tweede keer gevaccineerd

8 juli 2021 om 16:04 Overig

LEUSDEN In aanwezigheid van de pers heeft burgemeester Gerolf Bouwmeester zich vanochtend voor de tweede keer laten vaccineren, ter bescherming tegen de gevolgen van een infectie met het Covid-19 virus. 

Van de redactie

De burgemeester liet zich de gelegenheid om dat in eigen woonplaats te doen niet ontnemen. Voor de eerste prik diende Bouwmeester zich nog in een sporthal in Zeist te vervoegen. Maar onlangs werd ook in De Korf een vaccinatiestation ingericht. De afspraak bleek soepel te kunnen worden omgezet, waarna de burgemeester even de tanden op elkaar zette en vanmorgen de tweede dosis van het Pfizer-vaccin ingespoten kreeg. 


Bouwmeester zit er klaar voor. Op de achtergrond wordt de spuit in gereedheid gebracht. - Rinus van Denderen

,,Het is natuurlijk ieders keuze om dat wel of niet te doen en dat respecteer ik ook. Maar als teveel mensen besluiten zich niet te vaccineren, gaat dat ten koste van de zogeheten groepsimmuniteit. En die is nodig om de pandemie echt onder contrôle te krijgen.’’ Dat zei de burgemeester direct nadat de eerste prik was gezet.

Die oproep om te vaccineren werd niet door iedere inwoner in dank afgenomen. Het leidde bijvoorbeeld tot een ingezonden brief, die de redactie -met nawoord van de burgemeester- online op deze site publiceerde. 

Belangstellenden kunnen voor het wijzigen van hun afspraak bellen naar de GGD regio Utrecht 030-630 54 00 (7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur). Ze kunnen hier ook naartoe bellen met vragen over corona, testen of vaccinatie. Meer informatie over het vaccineren tegen het Covid-virus is onder meer te vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie