Afbeelding
Utrecht

Woningnood in Utrecht; op zoek in de provincie zelf?

29 juni 2020 om 14:59 Partnercontent

Het is geen geheim dat de stad Utrecht kampt met woningnood. De Domstad groeit hard door qua aantal inwoners, maar het aantal woningen stijgt niet evenredig mee. Daarom is besloten om de Nieuwe Defensie te bouwen, nieuwe woningen en appartementen in de Merwedekanaalzone. Onlangs werden ook de prijzen bekend gemaakt. Een appartement start bij € 371.000, een rijtjeswoning moet € 760.000 opleveren. De duurste woning komt op de markt voor een slordige € 1.400.000. In totaal gaat het om 600 woningen, waarbij het de vraag is of dit zoden aan de dijk zet.

Woningnood in de stad Utrecht

Veel Nederlandse steden hebben te maken met woningnood. Dat is duidelijk te zien aan de huizenprijzen in steden zoals Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, en het aantal inschrijvingen. Woningzoekenden moeten geduld hebben, en een flinke dosis geluk. In 2019 werd al voorspeld dat Utrecht minstens 4000 nieuwe woningen nodig heeft om de groei van de stad op te vangen.

Voor veel mensen betekent dit op zoek naar een woning buiten de stad, goed verbonden met Utrecht zelf via de wegen of het openbaar vervoer. Met de ligging nabij de A28 is daarmee ook Leusden in trek.

Huizenprijzen ook stijgend buiten de stad Utrecht

De coronacrisis heeft de stijging van de huizenprijzen iets geremd, maar er wordt verwacht dat de prijzen van woningen op goede locaties ten opzichte van de stad Utrecht in waarde gaan stijgen naar mate de woningnood toe blijft nemen. Ben je op zoek naar een woning om in Utrecht te kunnen werken, dus met een goede reistijd? Dan kan het verstandig zijn om naar ‘projecten’ te kijken. De woningen waar nog iets aan moet gebeuren, stijgen namelijk minder snel in prijs dan instapklare woningen. De woningen waar niets aan hoeft te gebeuren, verkopen namelijk vele malen sneller en zijn daardoor couranter.

Aan de klus dus!

Blijkt na een bouwtechnische keuring dat het inderdaad alleen gaat om kleine klussen, zoals cosmetische ingrepen, het vervangen van wat ramen of extra isolatie? Dan kan dit een uitgelezen kans zijn om in de buurt van Utrecht te wonen tegen relatief lage kosten. Kijk alvast naar gereedschap bij je (schoon)vader of bouwmarkt, zoek de juiste kleuren verf uit bij Verfcompleet en beraam een budget zodat je weet wat je kunt besteden aan een woning wanneer er nog werk in zit. De vastgoedprojecten gaan de woningnood in de stad namelijk echt niet op korte termijn oplossen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie