Afbeelding
Photo by Noah Buscher on Unsplash

Simpele tips om te verduurzamen

10 november 2021 om 15:41 Partnercontent

Duurzaam leven lijkt steeds belangrijker en populairder te worden. Wil jij verduurzamen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? We geven je een aantal simpele tips die je gemakkelijk kunt toepassen. 

Eet minder vlees 

Tegenwoordig weet vrijwel iedereen dat de vleesindustrie allesbehalve goed is voor de natuur. Het is zelfs één van de grootste boosdoeners op het gebied van duurzaamheid. Wil je verduurzamen? Dan is het verstandig om minder vlees te eten, of er helemaal mee te stoppen. Er zijn gelukkig genoeg overheerlijke vegetarische recepten en vleesvervangers te vinden. Wil je niet minder vlees eten of er helemaal mee stoppen? Maak dan in ieder geval bewuste keuzes wanneer je vlees koopt.  

Ga voor duurzame energie 

Allereerst is het natuurlijk altijd belangrijk om op je energieverbruik te letten. Laat elektronica bijvoorbeeld niet onnodig aanstaan wanneer je het niet gebruikt. Probeer daarnaast ook niet te veel nieuwe elektronica te kopen, maar kijk eens naar tweedehands opties. Ten slotte is het goed om te kijken naar je energieleverancier. Veel energieleveranciers hebben het over ‘groene stroom’, maar dit is lang niet altijd zo groen als het lijkt. Duik daarom eens goed in de wereld van energieleveranciers en maak een echte groene keuze.  

Bestel bij een duurzame (horeca)ondernemer 

Sinds de nieuwe SUP-wetgeving is ingegaan is er een verbod op bepaalde plastic wegwerpproducten, zoals rietjes. Op dit moment is het nog wel mogelijk om bijvoorbeeld plastic snackbakjes of soepbekers te kopen en verkopen. Bestel jij vaak eten? Kies dan voor een horecazaak die zelf ook bezig is met duurzamer ondernemen. Er zijn namelijk genoeg alternatieven voor plastic. Zo zijn suikerriet snackbakjes of kartonnen soepbekers een stuk duurzamer (en leuker!) dan plastic. 

Ga voor tweedehands 

Eerder hadden we het al over het kopen van tweedehands elektronica. Uiteraard is tweedehands vrijwel altijd een duurzamere keuze dan iets nieuw kopen. Heb je nieuwe kleding nodig? Kijk dan eerst eens bij een tweedehandswinkel of een online platform. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook veel leuker. Zo vind je vaak unieke items voor lage prijsjes. Gooi zelf ook niet zomaar iets weg, maar breng het naar een kringloopwinkel of verkoop het online.  

 Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kan doen om te verduurzamen. Denk aan minder vaak vliegen of vaker de fiets pakken in plaats van de auto. Maak het jezelf echter niet te moeilijk en probeer niet alles in één keer te doen. Door het toepassen van bovenstaande tips maak je al een heel goed begin.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie