Afbeelding
Photo by leo Vin on Unsplash

Plexiglas op kantoor gebruiken

Partnercontent

Plexiglas is een materiaal dat ontzettend goed geschikt is om op kantoor te gebruiken. Zo kunnen er plafondhangers en naambordjes van gemaakt worden maar is het ook geschikt als decoratiemateriaal op kantoor. We vertellen graag meer over de zakelijke toepassingen van plexiglas.

Signing op kantoor met plexiglas

Plexiglas is goed toe te passen als het gaat om informatieborden op kantoor. Maar ook plexiglas naambordjes van personen of naambordjes bij de deuren van kantoren kunnen goed gemaakt worden. Dit omdat het materiaal goed te bedrukken is, en omdat het in verschillende kleuren beschikbaar is.

Verder is plexiglas ontzettend goed te bewerken. Zo kan het in een vorm worden gezaagd en kunnen er gemakkelijk gaten in worden geboord. Dit maakt het gemakkelijk om een naambordje aan de muur te bevestigen. Er zijn enkel wat boorgaten en een paar schroeven nodig. Dit is bijvoorbeeld met glas niet te doen. Ook is het mooi om een naambordje met een afstandhouder op de muur te plaatsen. Het bordje zweeft hiermee iets van de muur en geeft de indruk van diepte.

Niet alleen binnen is signing nodig, maar je wilt ook buiten dat je bedrijf opvalt. Dit is goed mogelijk met een reclame- of lichtbak van plexiglas. Door het toevoegen van verlichting in de bak, is het logo of de bedrijfsnaam gemakkelijk te lezen. Zowel overdag als in de avond.

Wandbekleding van plexiglas op kantoor

De signing waar we eerder over schreven, is heel praktisch. Maar je wilt natuurlijk ook dat je kantoor een fijne en mooie plek is om te werken. Ook daarin is er met plexiglas heel veel mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een wand van een spreekkamer of overlegruimte bekleden met plexiglas. Dit maakt het mogelijk om er met markers op te tekenen.

Maar heb je gedacht aan het bedrukken van plexiglas? Om zo op deze manier toffe beelden in het kantoor op te hangen. Je kunt met plexiglas echt een uniek stukje kunst maken. Het bedrukken van plexiglas geeft een professioneel en ruimtelijk effect. In sommige gevallen is het plexiglas aan een kant afgewerkt met een zogenaamde deklaag, waardoor je er niet meer doorheen kunt kijken. Dit is in het geval van bedrukken natuurlijk prima, want je gaat de plaat ophangen aan de muur.

Heb je veel medewerkers? Je kunt er voor kiezen om foto’s van collega’s te bedrukken op plexiglas en deze een plek te geven op een muur in kantoor. Het is makkelijk om plexiglas te wisselen en zo heb je altijd een wand die up-to-date is met alle collega’s.

We hopen dat we je met dit artikel hebben geïnspireerd, als het gaat om de toepassingen van plexiglas op kantoor. Zoals je hebt kunnen lezen is het al lang niet meer nodig om saaie witte wanden te hebben, plexiglas kan hierin uitkomst bieden.

advertentie