Afbeelding
Foto: Pexels

Investeren in cryptocurrencies doe je zo

Partnercontent

Wil jij graag investeren in cryptomunten? Dan heb jij voldoende kans om dit doen. Je kan immers jong en oud beginnen met investeren in kleine en met grote bedragen. Er zijn een aantal bekende cryptomunten die het waard zijn om genoemd te worden, namelijk Bitcoin, Ethereum, Cardano, Binance, Polkadot, Chainlink, Litecoin en XRP.

De waarde van deze munten wordt bepaald door vraag en aanbod. Beleggers investeren in een munt met de hoop dat deze in de toekomst meer waard is dan vandaag. Dit is een reëel scenario gezien de toenemende vraag van de laatste jaren. Daarentegen is het verleden geen garantie voor de toekomst en helemaal in de financiële wereld is de kans op verlies altijd aanwezig.

Opbouwen van kennis

Om te voorkomen dat je een verkeerde investering doet is het belangrijk om voordat je begint met het investeren in één of meerdere digitale munten voldoende kennis op te bouwen. Als je weet wat je wilt en hoe je dit wilt bereiken heb je een voorsprong op het moment dat je begint met beleggen. Het is immers zo dat de keuze om te beleggen aan moet sluiten of jouw portemonnee en persoonlijke doelstellingen. Na het doen van voldoende onderzoek ben jij in staat om te kiezen of jij wilt beleggen gericht op de lange termijn of op de korte termijn. Verder weet je meer van de risico’s van beleggen en ben jij in staat om financiële risico’s te verminderen en kans op succes te vergroten.

Bitcoin

De meest bekende cryptomunt is Bitcoin. Deze munt wordt niet gecontroleerd door één centrale partij en de overheid heeft geen macht over deze vorm van valuta. Daarentegen wordt Bitcoin wel door steeds meer grote en kleine bedrijven erkend als betaalmiddel. Er zijn elke dag honderden ontwikkelaars bezig met Bitcoin en de waarde van één munt bedraagt momenteel zo’n 40000 euro. De verwachting is dat de waarde van deze munt in de toekomst nog verder gaat stijgen aangezien de productie van Bitcoin op den duur zal afbreken en er schaarste zal ontstaan. Als gevolg van schaarste zal de prijs van de nog aanwezig Bitcoin verder oplopen. Op basis hiervan denken vele beleggers winst te kunnen maken met Bitcoin.

Investeren in cryptomunten

Als het moment is aangebroken en je daadwerkelijk gaat investeren in een digitale munt is het belangrijk dat je de koers van de munt goed bestudeerd. Op basis van vraag en aanbod kan de waarde van een munt instorten en weer dalen. Met voldoende kennis en anticipatievermogen ben jij in staat om hier op een goede manier mee om te gaan. Investeren is al mogelijk vanaf honderden euro’s, een budget van duizenden euro’s is geen vereiste indien je wilt beginnen met beleggen.

Winst en verlies

Bij beleggen is het zo dat je kans maakt op het winnen van geld en het risico loopt om geld te verliezen. Voorafgaand aan het beleggen is het verstandig om financiële limieten te stellen, risico goed te spreiden en niet al je geld in één munt te investeren.

advertentie
advertentie