Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zo kun je een tv meubel leuk inrichten

29 oktober 2021 om 07:00 Partnercontent

Dan heb je eenmaal dat perfecte tv meubel gevonden, maar er mist toch iets. Herkenbaar? Dat is omdat je het tv meubel natuurlijk ook leuk wil inrichten. Een tv meubel is pas echt af als alles klopt. Het is een centraal punt in je ruimte en je kunt van een meubel als dit dus een echte eye catcher maken. Hoe je dat doet? Dat ontdek je hier.

Een tv meubel opfleuren

Of je nu een zwevende tv meubel kiest, een meubel op pootjes of een complete kast: je kunt allerlei kanten op als het gaat om inrichting en decoratie. Houd daarbij vooral rekening met:

  • afmetingen;
  • kleuren;
  • het opbergen van spullen.

Deze drie factoren zorgen er goed gecombineerd voor dat je meubel niet alleen een leuke, speelse uitstraling heeft maar ook praktische waarde heeft.

Afmetingen zijn belangrijk

Kies een meubel dat een beetje ruimte overlaat. Een simpele plank met niets meer dan de centimeters die je nodig hebt om de televisie erop te zetten laat weinig ruimte over voor decoratie en andere oplossingen. Afmetingen zijn dus belangrijk, en dan met name jezelf wat ruimte geven. Het is ook goed om daarbij rekening te houden met wat je op wil bergen in de kast.

Ga voor goed combinerende kleuren

De kleur heeft een belangrijke invulling bij het inrichten van je tv meubel. Kies voor kleuren die terug te vinden zijn in de rest van het interieur. Dat zorgt dat het lijkt op een goed bij elkaar horend geheel. Komt de kleur groen bijvoorbeeld al veel terug in je interieur? Dan kun je een meubel kiezen dat groen is, of juist het meubel versieren met accessoires die groen zijn om zo de kleuren terug te laten komen. Meerdere tinten van dezelfde kleur kan ook leuk zijn om een geheel te vormen.

Decoratie en accessoires

Zonder leuke accessoires is je tv meubel een beetje saai. Een mooie plant kan al een heel leuke toevoeging zijn waar je tv meubel echt van gaat shinen. Maar je kunt natuurlijk nog meer doen zoals fotolijstjes plaatsen, een stapel boeken of een mooie vaas. Houd er wel rekening mee dat je plek bewaart voor de dingen die je vaak ook in je tv meubel kwijt moet: een tv kastje en meer van dit soort objecten. De meest logische en praktische plek is vaak in een lade of achter een deurtje in het meubel.

Houd de rommel weg

Less is more. Die regel is ook van toepassing bij de inrichting van je tv meubel. Als je in de kamer zit is het niet fijn om tegen zo’n overvol, rommelig meubel aan te kijken. Heb je het toch nodig om veel spullen op te slaan in het meubel? Dan kun je een versie met deurtjes kiezen zodat het niet opvalt hoeveel spullen je er bewaart.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie