Afbeelding
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Hoe vind je gemakkelijk werk in jouw regio? 3 stappen

Partnercontent

Voor het vinden van een nieuwe baan zijn er diverse bureaus, bedrijfswebsites en uitzendbureaus zoals wr.nl die een handje kunnen helpen. Het is goed om zoveel mogelijk instellingen en sites te bezoeken om een goed werk te vinden, zodat je het werk ook met plezier doet. Dat is het allerbelangrijkste, want als je eenmaal een baan hebt, moet je altijd goed presteren. U zult er zelden spijt van krijgen, want elke eerlijke werkgever waardeert zijn werknemers als ze goed presteren.

1. Maak een lijst  met beroepen  

Als je op zoek bent naar een baan in je regio, zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden om succesvol te zijn. Er zijn tegenwoordig meer vacatures dan sollicitanten. 

Het probleem is dus niet of je werk kunt vinden, maar waar en wat voor werk je zoekt. Om een baan te vinden waar je je gelukkig bij voelt, zul je eerst zoveel mogelijk de vacatures moeten nagaan die in jouw belangstellingssfeer liggen. Maak een lijstje van beroepen die je aanspreken, of waar je goed in bent. Het kan zijn dat je niet direct een vacature vind in de branche waar je graag wilt werken. Ga dan gewoon je lijstje af, misschien vind je wel een of meer vacatures bij een bedrijf waar je graag zou willen werken. Met je lijst in de hand kun je makkelijker en doelgericht gaan zoeken. 

2. Zoek Vacatures

Afhankelijk van waar je regio is, ga je op relevante media op zoek naar vacatures in de branche waar je in wilt werken. Ga zoeken op vacaturesites, en kijk of je iets interessants vind. Als je een zeer specifieke baan zoekt waarvan er geen vacatures te vinden zijn, kun je zelf een advertentie plaatsen op de verschillende gratis advertentie sites. Je kunt ook gewoon bellen naar de HR afdeling van bedrijven en vragen of er vacatures zijn. Blijf gewoon zoeken tot je een vacature vindt die je aanstaat. Geef niet op! Probeer op zijn minst 2 tot 3 vacatures te vinden, en ga dan verder met je aanmelden voor de vacature. Als je hebt gesolliciteerd en een oproep krijgt zul je je moeten voorbereiden op de volgende stap namelijk het sollicitatiegesprek. Dit is mogelijk het belangrijkste gesprek dat je aan het begin van je loopbaan zult hebben.                  

3. De eerste indruk

Tegenwoordig komt het maar al te vaak voor dat sollicitanten het niet zo nauw nemen met hun voorkomen, en nonchalant omspringen met hun kleding, schoeisel, kortom hun hele presentatie is soms verkeerd, Het maakt dan niet uit of je een geweldige CV hebt. Houdt er rekening mee, dat je eerste indruk echt blijvend is, en kleedt je zodanig dat je niet de verkeerde indruk geeft van jezelf. Het is ook verstandig je originele diploma’s en CV mee te nemen voor het sollicitatiegesprek. Spreek duidelijk, en ga niet kauwend op kauwgum het sollicitatiegesprek doen, want dat komt erg storend over en geeft een heel negatieve indruk.  Wees verder beschaafd. Als de interviewer tevreden is met je voorkomen, maak je een betere kans dan de andere sollicitanten, vooral als het de baan is waar je altijd van droomde, moet je geen steken laten vallen bij het eerste gesprek. 

Een nieuwe baan!

Als je een goed gesprek hebt gehad, en zowel jij als de interviewer tevreden zijn met het gesprek, dan krijg je hoogstwaarschijnlijk de baan, en begint een nieuw tijdperk in je leven, met een baan waar je graag naartoe gaat en de werkgever zal dan ook tevreden zijn met jou als nieuwe aanwinst voor het bedrijf.

advertentie