Afbeelding
Afbeelding van StartupStockPhotos via Pixabay

Drie tegenslagen die elke ondernemer heeft gehad

Partnercontent

Een bedrijf starten

Het lijkt allemaal eenvoudig wanneer je niet meer voor een baas wil werken en je eigen bedrijf wil starten. Voordat je echter kunt starten, moet je eerst al een aantal handelingen hebben doorlopen. Je zou online-producten kunnen gaan verkopen, maar dan moet je wel onderzoek doen naar de producten waar-vraag naar is.

Vervolgens moet je je inschrijven bij de KvK, een goede verzekering afsluiten en weten hoe je je boekhouding moet bijhouden. Dat is belangrijk voor de belasting. Heb je niet genoeg startkapitaal, dan kun je dat bij een bank lenen. Wanneer je dat hebt gedaan, is voor het online verkopen van producten een goede website nodig. Je moet namelijk een website hebben waar toekomstige klanten gemakkelijk op klikken. Daarvoor moet je website hoog in Google staan. 

Om dat te kunnen bereiken, is het belangrijk dat je website gemaakt wordt door een vakman die weet wat hij of zij doet. Kijk of je domeinnaam nog beschikbaar is. De vakman zal je domeinnaam willen weten. Kies een naam voor je bedrijf die een toekomstige klant gemakkelijk kan onthouden. Wanneer je zover bent dat je website online staat, ga je producten verkopen. Ook dan kom je meerdere problemen tegen die je moet oplossen.

Als een klant niet wil betalen

Wanneer een klant niet wil betalen is dat een probleem. Je kunt als het een groot bedrag is uiteindelijk nog een advocaat inschakelen wanneer de voorgaande stappen die je hebt gemaakt niet hebben geholpen. Dat is niet prettig en dat moet je altijd proberen te voorkomen. Uiteindelijk zul je op die manier wel het geld krijgen waar je recht op hebt.

Een appeltje voor de dorst

Voordat je begint, moet je zorgen dat je slechte periodes op kunt vangen. De verkoop van je producten kan zeer goed gaan, maar plotseling hapert de verkoop. Dat kun je in het begin wel opvangen, maar het is belangrijk dat je een spaarpotje hebt om te kunnen overleven.

Als je veel producten gaat verkopen

Wanneer je succes hebt en je verkoopt veel producten, dan kom je op een punt dat je het niet meer alleen aankunt. Het moet niet zo zijn dat je jezelf over de kop werkt. Je moet dan met een affiliatie servicebedrijf gaan samenwerken. Wanneer je goede afspraken maakt, dan wordt het logistieke deel van je bedrijf uit besteedt. Je hebt dan tijd om aan je website te werken. Je kunt de prijzen van je producten aanpassen en nieuwe producten toevoegen.

Wanneer er een product wordt verkocht, dan ziet het affiliatie servicebedrijf dit ook. Zij verzorgen dat het product snel wordt verstuurd. Ook teruggestuurde producten zullen verwerkt worden. Zo hoef je met een eigen bedrijf niet dag en nacht te werken. Je kunt op vakantie gaan, terwijl de verkoop gewoon dag en nacht doorgaat. In de praktijk zul je meerdere problemen tegenkomen. Laat je daarbij niet uit het veld slaan. Problemen zijn er om op te lossen.

advertentie
advertentie