Afbeelding
Shutterstock

Het belang van een riool ontstoppen

17 november 2022 om 12:00 Partnercontent

Merk je dat jouw WC niet goed doorloopt en wil je daarom het riool ontstoppen? Er zijn veel situaties waarin het ontstoppen van het riool nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het helemaal niet meer door kunnen spoelen van het toilet. Echter is niet iedere oorzaak even duidelijk. Soms duurt het langer voordat het water wegloopt, maar merk je er verder weinig aan. Ook bij de andere putjes in de woning merk je dat het water niet meer snel wegspoelt. Om te voorkomen dat er grotere problemen ontstaan, is een ontstopping nodig en moet je snel schakelen. Maar waarom is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen?

Extra kosten door waterschade

Het riool ontstoppen zorgt er in eerste instantie voor dat het water weer goed wegloopt in de woning. Zowel de WC, de douche en de wasbakken moeten immers goed door blijven lopen. Als dit niet gebeurt, blijft het water staan en kan het zelfs over de rand komen. De waterschade die je hiermee krijgt, kan hoge kosten geven. De extra reparaties die je uit moet voeren zorgen immers ook weer voor extra geldbedragen. Ook geeft het hinder tijdens het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Niet meer goed naar de WC kunnen of niet kunnen douchen zorgt voor een mindere wooncomfort en geen gemakken.

Nare geurtjes weghouden uit de woning

Een riool ontstoppingsdienst kan ook helpen bij het verwijderen van nare geurtjes in de woning. Een verstopping in de woning komt bijvoorbeeld vaak door etensresten die achterblijven in het putje van de wasbak. In de douche blijven vaak haren achter in het putje en het riool. Deze haren zijn gemengd met shampoo en douchegel. De geur die uiteindelijk ontstaat, zal langzaam naar de rest van de woning trekken. Naarmate dit langer duurt, gaat het wooncomfort naar beneden en kunnen de geuren in het ergste geval zelfs in de meubelstukken trekken. Zelfs als het riool weer naar behoren werkt, merk je dus wel dat er eerder problemen zijn geweest en moet je wellicht de meubelstukken vervangen.

Lekkages voorkomen met ontstoppen

Het riool ontstoppen in Nijmegen is ook belangrijk om de leidingen goed te houden in de woning. Hoe meer de leidingen verstoppen, hoe groter de kans is dat deze lekkages vertonen. Een kleine lekkage merk je in eerste instantie niet, waardoor het water langzaam de woning binnendringt. Als het water zich ophoopt, kan er ook schimmel ontstaan. Naarmate de verstopping groter is, kan de leiding zelfs knappen. In dit geval gaan er hoge kosten mee gepaard om de reparaties uit te voeren en moet je zelfs meer onderdelen van de woning vervangen. Met het ontstoppen van jouw riool voorkom je dat deze lekkages de overhand krijgen. Wanneer is jouw riool voor het laatst ontstopt?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie