Afbeelding
Foto door cottonbro studio

Zo regel je een avontuurlijke vakantie in Nederland

19 april 2023 om 00:00 Partnercontent

Vakantie vieren in Nederland kan heel leuk en avontuurlijk zijn. Je hoeft echt niet naar een ver land om na de vakantie iets te vertellen te hebben op je werk of op school. Nederlandse campings doen er alles aan om het verblijf leuk en afwisselend te maken. De tijd dat je met je caravan, camper of tent op de camping neerstreek en vervolgens twee weken lang niets deed is wel voorbij. Steeds meer campings bieden allerlei activiteiten. Ook hoef je niet meer zelf over onderdak te beschikken. Als je zelf geen caravan of tent hebt kun je een safaritent in Nederland huren op tal van campings. Deze tenten zijn ruim en comfortabel. Ze zijn meestal geschikt voor 4 tot 6 personen.

Glamping in Nederland

Luxe kamperen wordt ook wel glamping genoemd. Glamoureus kamperen. Als je kiest voor glamping dan verblijf je in een luxe onderkomen. Dat kan een safaritent zijn maar ook een ruime stacaravan. Vaak heb je de beschikking over eigen sanitair in of nabij je verblijf. Ook op de camping ontbreekt het je aan niets. Er is meestal een restaurant, soms zelfs meerdere. Een zwembad vind je ook vrijwel altijd op dit soort luxe campings evenals verschillende mogelijkheden voor sport en spel. In de zomermaanden is er een animatieteam dat activiteiten organiseert voor jong en oud. Soms zijn er optredens van artiesten tijdens een gezellig avondprogramma. Je hoeft je dus absoluut niet te vervelen.

Wil je toch wat meer luxe dan een camping?

Als kamperen niet helemaal jouw ding is dan zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden voor een leuke vakantie in Nederland. Je kunt online direct een strandhuisje huren langs de Nederlandse kust. Of je nu verknocht bent aan Zeeland of aan het strand van Zandvoort, Bergen of Schoorl. Of misschien ben jij wel helemaal thuis op één van de Waddeneilanden. Overal langs de Nederlandse kust worden vakantiehuisjes aangeboden voor de verhuur. Vaak zijn ze particulier eigendom en met zorg ingericht en opgeknapt. De eigenaar verblijft er soms zelf ook regelmatig. Je moet er meestal wel op tijd bij zijn, zeker in het hoogseizoen zijn dit soort huisjes vaak al snel volgeboekt. Niet alleen Nederlanders maar ook toeristen uit België en Duitsland komen graag naar de Nederlandse kust om er hun vakantie door te brengen.

Genieten van de rust

Wanneer je wilt genieten van rust en ruimte dan is een natuurhuisje huren een prima idee. Deze vakantiehuisjes liggen op de mooiste plekjes in Nederland. Verscholen in de duinen of in de bossen maar dicht genoeg bij de bewoonde wereld om je niet helemaal verloren te voelen. Je kunt vanaf je vakantieadres mooie wandelingen in de omgeving maken of wat verder weg op de fiets. Natuurlijk ben je met de auto zo in een dichtbij zijnde stad om boodschappen te doen, uit eten te gaan of te shoppen. Als je met de kinderen vakantie viert dan zijn er door heel Nederland leuke attracties zoals dierentuinen, pretparken, musea en speeltuinen waar ze zich prima zullen vermaken.

Rondreizen door Nederland

Ook al is Nederland niet zo groot toch kun je ook een vakantie besteden aan een soort van rondreis. Je kunt op de fiets een route plannen en onderweg voor 1 of 2 nachten een verblijf boeken. Zo kun je in pakweg twee weken een flink deel van Nederland zien. Als je fietsen geen optie vindt dan kun je ook het openbaar vervoer nemen. Met trein, tram, bus en metro kun je tot in de kleinste gehuchten van Nederland komen. Het is daarbij wel handig om je reis vooraf goed te plannen. Vooral buslijnen hebben in de zomervakantie een vakantiedienstregeling met minder ritten. Door goed te plannen en ook de actuele stand van zaken goed te checken voor mogelijke aanpassingen in de dienstregeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie