'De CU-SGP fractie hoort graag van ons college wat wij als gemeente nog extra voor onze inwoners kunnen doen.'
'De CU-SGP fractie hoort graag van ons college wat wij als gemeente nog extra voor onze inwoners kunnen doen.' Eigen foto
Raadgever

Mark van der Kooi (CU-SGP): ‘Geldloket Leusden werkt ook preventief’

24 september 2022 om 07:21 Politiek

LEUSDEN In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Mark van der Kooi (CU-SGP) over het Geldloket Leusden.

,,Als ik de krant open sla, het nieuws volg of de radio aan heb staan dan hoor ik alleen nog maar over de vele ‘crisissen’ waar we tegenwoordig mee te maken hebben. De energiecrisis, de woningcrisis, asielcrisis, klimaatcrisis, maar sinds kort met stip op nummer één de armoedecrisis. Mensen maken zich volgens ‘1Vandaag Opiniepanel’ het meeste zorgen of ze in de toekomst nog de rekeningen kunnen betalen.”

IETS EXTRA’S DOEN ,,Grootste oorzaak hiervoor is de torenhoge inflatie met daarbij als je pech hebt een energierekening die verdrievoudigd. Als je al elke maand met moeite rondkomt, dan is 300 euro per maand extra betalen voor de energierekening niet op te brengen. Deze crisis gaat helaas niet aan alle Leusdenaren voorbij. Op straat en uit onze achterban horen we verschillende geluiden. Gelukkig is het voor veel huishoudens ‘nog’ geen probleem, omdat hun energiecontract nog doorloopt. Maar helaas horen we ook dat sommige huishoudens het niet meer kunnen opbrengen. Hopelijk brengt ‘prinsjesdag’ goed nieuws voor iedereen die door de energierekening niet meer rond kan komen, maar daar is tijdens dit schrijven nog niets over bekend. Mocht dit niet het geval zijn, dan willen wij vanuit de ChristenUnie-SGP fractie graag van ons college horen wat wij als gemeente nog extra voor onze inwoners kunnen doen.”

Bij het geldloket zagen een stijging van 10 procent meer bezoekers van inwoners uit Amersfoort en vaak volgt Leusden deze trend iets later

,,Gelukkig hebben we vanuit de gemeente al jaren het Geldloket. Dit is een loket waar alle inwoners van gemeente Leusden gebruik van kunnen maken. Je kunt hier terecht voor alle vragen op financieel gebied en uiteraard is de hulp die je hier krijgt gratis en geheel onafhankelijk. Bovendien is het geldloket er niet alleen voor je als je in de financiële problemen zit, maar juist ook preventief om financiële problemen voor te zijn of gewoon omdat je financiële situatie wijzigt en je daar graag advies of hulp bij wilt.”

TIEN PROCENT STIJGING ,,Vanuit het geldloket horen we dat onze inwoners het geldloket de afgelopen jaren al weten te vinden en ook dat het aantal aanvragen door inwoners vanuit Leusden de afgelopen periode niet hard gestegen is. Dat is positief nieuws, maar hopelijk omdat het nog niet harder nodig is. Wel zagen ze bij het geldloket een stijging van 10 procent meer bezoekers van inwoners uit Amersfoort en vaak volgt Leusden deze trend iets later. Dus heb je zorgen over de toekomst en of je alle rekeningen nog wel kan betalen of is je financiële situatie gewijzigd, maak dan gebruik van het geldloket.”

,,Ik ben er trots op dat wij dit loket voor onze inwoners hebben. Wij hebben ons vanuit de ChristenUnie-SGP fractie altijd sterk gemaakt voor het geldloket. Wij hopen dat we zo onze inwoners in onzekere tijden goed kunnen ondersteunen en dat het taboe op armoede een stukje kleiner maakt.”

,,Voor meer informatie over het geldloket en wat het geldloket voor u kan betekenen verwijs ik u graag naar www.geldloket.nl en nogmaals schroom niet om hulp te vragen het geldloket helpt juist graag. Mocht u naar aanleiding van deze raadgever willen reageren dan mag u mij altijd een mailtje sturen naar emailadres mark@cu-sgp.nl.”

Mark van der Kooi, fractievoorzitter CU-SGP

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie