Staatsieprotret van de onlangs geïnstalleerde gemeenteraad.
Staatsieprotret van de onlangs geïnstalleerde gemeenteraad. Iet van der Kooi

Gemeenteraad benoemt waarnemend griffier

11 oktober 2022 om 16:36 Politiek

LEUSDEN De gemeenteraad heeft Bert Schouten aangesteld als waarnemend griffier. De zeer ervaren Schouten vervangt griffier Ina Schutte die door gezondheidsproblemen naar verwachting voor langere tijd uitgeschakeld is. 

door Daan Bleuel

De aanstelling van Schouten is voorlopig voor de duur van zes maanden, met een optie om het contract te verlengen. Volgens de werkgeverscommissie die Schouten als kandidaat voordroeg is er met drie kandidaten gesproken, maar is er unaniem voor Schouten gekozen. 

BREDE ERVARING Schouten heeft volgens de gemeente een brede ervaring bij zowel de gemeentelijke- als de de rijksoverheid. Tot 1 september was hij tijdelijk griffier in de gemeente Lansingerland. Daarvoor was hij onder meer interim griffier in de gemeenten Wijk bij Duurstede (3x), Amstelveen, Wassenaar, Hoeksche Waard, Papendrecht en Alphen aan den Rijn. Ook was hij gemeentesecretaris in Leiderdorp. 

Los van de (tijdelijke) benoeming van Schouten, houdt de gemeente voor de komende jaren rekening met een uitbreiding van de griffie (de ambtelijke ondersteuning van de gemeenteraad). In de begroting is de komende vier jaar ruimte gecreëerd voor uitbreiding van de afdeling met een halve full-timer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie