Afbeelding
Hannie van de Veen

Meerderheid gemeenteraad akkoord met onderzoek naar toekomst Fort33

10 november 2022 om 16:46 Politiek

LEUSDEN De gemeenteraad heeft donderdag tijdens de begrotingsbehandeling met ruime meerderheid ingestemd met een amendement van van GroenLinks-PvdA, D66 en ChristenUnie-SGP waarin de partijen pleiten voor nader onderzoek naar de positie van cultureel centrum Fort33. De partijen wil dat het college daar op korte termijn 50.000,= euro voor vrijmaakt. 

door Daan Bleuel

De oppositiepartijen vinden het belangrijk dat ‘er snel een toekomstbestendige plek ontstaat waar cultuur, jongeren en mogelijk overige functies (er is sprake van verhuizing van de muziekschool naar Fort33) binnen het sociaal domein kunnen samenkomen’, aldus de indieners van het amendement. 

GESTEGEN ENERGIEKOSTEN De indieners van het amendement vinden dat onder meer de gestegen energiekosten de urgentie van zo’n onderzoek naar de toekomst van Fort33 alleen maar hebben vergroot. ,,Die gestegen kosten komen grotendeels ten laste van de gemeenschap en de gemeente’’, betogen de partijen. 

In het college uitvoeringsprogramma (CUP) dat sterk met de begroting samenhangt, zegt het college van plan te zijn de situatie van Fort33 te bekijken in het licht van een visie voor het aanpalende sportpark (Burgemeester Buining) en het eveneens aangrenzende Jan Banninkpark (de schaatsvijver, de fietscrossbaan, wandelgebied). 

DUURT TE LANG’ ,,Deze staat gepland vanaf jaar 2024 met doorloop tot 2026’’, stellen de indieners van het amendement vast. ,,Dat duurt te lang voor deze locatie.’’ Alleen de fractie van Lokaal Belangrijk stemde tegen het amendement. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie