Zo was de situatie eerder dit jaar. De letters zijn nu weg en mogen op de zijgevel worden geplaatst.
Zo was de situatie eerder dit jaar. De letters zijn nu weg en mogen op de zijgevel worden geplaatst. Daan Bleuel

Bewoners halen bakzeil in tweede procedure

13 oktober 2020 om 16:20 Wonen

LEUSDEN Bewoners van de Burgemeester de Beaufortweg hebben bij de gemeente bakzeil gehaald in een tweede bezwaarprocedure. Het bedrijf aan de overzijde van de straat mag volgens het college op de zijgevel lichtgevende letters -steen des aanstoots voor de buren- aanbrengen. 

door Daan Bleuel

De letters vormen samen de naam van het bedrijf. Het bedrijf, dat doet in verzekeringen en hypotheken, bracht de letters eerder dit jaar aan op de gevel aan de straatkant, zonder dat daarvoor vergunning was aangevraagd. Toen het bedrijf eind vorig jaar alsnog een vergunning aanvroeg, honoreerde het college dat verzoek aanvankelijk en verleende begin maart een omgevingsvergunning. Omwonenden van de Burgemeester de Beaufortweg kwamen echter tegen dat besluit in het geweer. Ze kregen daarbij steun van de ARK (de adviescommissie ruimtelijke kwaliteit; de opvolger van de vroegere welstandscommissie). 

ZIJGEVEL Onder die druk besloot het college haar verlies te nemen en de vergunning in te trekken. Het bedrijf vroeg vervolgens de letters van de gevel aan de straatkant te mogen verplaatsen naar een andere (zij)gevel. Daarmee moest de hinder voor bewoners van de De Beaufortweg afdoende zijn verholpen. Met dat verzoek stemde het college in en blijft nu ook bij dat standpunt. Omwonenden vonden ook dat echter geen acceptabele oplossing en gingen tegen het besluit van B&W in beroep. Het college is echter niet van plan opnieuw op haar schreden terug te keren. Ook de ARK kan zich in de gekozen oplossing vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie