De letters op de gevel die door omwonenden als storend worden ervaren.
De letters op de gevel die door omwonenden als storend worden ervaren. Daan Bleuel

Succes voor bewoners in strijd tegen gevelreclame

21 juli 2020 om 09:00 Overig

LEUSDEN Bewoners van de Burgemeester de Beaufortweg hebben een opmerkelijk succesje geboekt. Een bedrijf moet gevelreclame (in de vorm van de naam Heilbron) die al was aangebracht verwijderen. 

door Daan Bleuel

Het bedrijf, dat doet in verzekeringen en hypotheken, bracht de letters die de naam van het bedrijf vormen op de gevel aan, zonder dat daarvoor vergunning was aangevraagd. De gemeente kwam er pas achter toen de letters ‘HEIL’ al waren aangebracht. De inspecteur van bouw- en woningtoezicht stemde ermee in dat de werkzaamheden werden afgerond, omdat het woord ‘heil’ als aanstootgevend zou kunnen worden ervaren.

VERGUNNING Toen het bedrijf eind vorig jaar alsnog een vergunning aanvroeg, honoreerde het college dat verzoek aanvankelijk en verleende begin maart een omgevingsvergunning. Omwonenden van de Burgemeester de Beaufortweg kwamen echter tegen dat besluit in het geweer. Ze kregen daarbij steun van de ARK (de adviescommissie ruimtelijke kwaliteit; de opvolger van de vroegere welstandscommissie). 

Onder die druk besloot het college bakzeil te halen en de vergunning in te trekken. Het bedrijf heeft inmiddels gevraagd de letters van de gevel aan de straatkant te mogen verplaatsen naar een andere gevel. Daarmee moet de hinder voor bewoners van de De Beaufortweg afdoende zijn verholpen. Met dat verzoek heeft het college inmiddels ook ingestemd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie