De kavels achter de woningen aan de Hessenweg, waar de grondeigenaren vrijstaande woningen mogen gaan bouwen.
De kavels achter de woningen aan de Hessenweg, waar de grondeigenaren vrijstaande woningen mogen gaan bouwen. Daan Bleuel

Particuliere grondeigenaren mogen in Groot Agteveld woningen bouwen

22 juli 2020 om 12:25 Overig

ACHTERVELD Eigenaren van een drietal woningen aan de Hessenweg, grenzend aan het gebouw waarin onder meer de lokale supermarkt is gevestigd, krijgen toestemming van de gemeente om op eigen grond drie vrijstaande woningen te bouwen. 

door Daan Bleuel

De grond waar de nieuwe woningen moeten komen, ligt aan de achterzijde van de woningen aan de Hessenweg en maakt deel uit van de nieuwe wijk Groot Agteveld die daar ontwikkeld wordt. 

AFSPRAAK De eigenaren hebben in een eerder stadium met de gemeente afgesproken dat zij achterop hun perceel -aan de Groot Agteveldlaan- de mogelijkheid krijgen voor het realiseren van ieder één vrijstaande woning, schrijft het college. Die afspraak willen ze nu concreet maken. 

Om de bouw van de gewenste woningen mogelijk te maken, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente legt het wijzigingsplan nu ter inzage. ,,Als de procedure niet resulteert in zienswijzen, leidt dit tot vaststelling van het wijzigingsplan’’, laat het college weten. Als er wel gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheid tot bezwaar maken (of het indienen van zienswijzen, zoals dat tegenwoordig heet), zal het college die bezwaren eerst moeten wegen voor het besluit definitief wordt. 

ZOMERVAKANTIE Saillant detail is dat de terinzagelegging voor een groot deel samenvalt met de zomervakantieperiode. Het wijzigingsplan is vanaf 24 juli voor belangstellenden in te zien. Omdat de periode dat een plan ter inzage moet liggen wettelijk zes weken duurt, kunnen bezwaarmakers uiterlijk donderdag 3 september de plannen bekijken. 

Het college denkt echter niet dat dat een probleem is: ,,Gelet op de minimale impact van het wijzigingsplan (aangezien de woningen reeds voorzien zijn in het moederplan, de eigenaren van de nieuwe kavels zelf direct aanwonenden zijn en overige omwonenden zijn geïnformeerd over het plan) wordt het niet als bezwaarlijk geacht dat het plan gedurende de vakantieperiode ter inzage ligt’’, redeneren burgemeester en wethouders. Direct omwonenden zullen daarnaast ook nog per brief op de hoogte worden gebracht van het besluit over het wijzigingsplan en de terinzagelegging. 

WIJZIGINGSPLAN Als er geen zienswijzen worden ingediend, zal het wijzigingsplan automatisch begin september van kracht worden. Mocht dat wel zo zijn, dan zal het aanzienlijk langer gaan duren voor de woningen gerealiseerd kunnen gaan worden. Een bezwaarprocedure kan uiteindelijk zelfs tot een gang naar de Raad van State leiden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie