Afbeelding
WSL

WSL start met verkoop KoopGarant in Maanwijk

7 september 2021 om 07:34 Wonen

LEUSDEN Woningstichting Leusden (WSL) verkoopt acht XS-woningen in de ‘parkinclusieve wijk’ Maanwijk. Dankzij de KoopGarant-regeling zijn deze woningen betaalbaar voor starters op de woningmarkt. Alleen huurders van WSL komen in aanmerking voor de koop van deze woningen. Geïnteresseerden die voldoen aan de gestelde voorwaarden kunnen zich tot en met 22 september melden bij Herbrink Makelaars.

De acht woningen hebben allemaal dezelfde verkoopprijs: 199.000 euro v.o.n. Een smallere, duurzame woning met twee slaapkamers en een zogenaamde ‘onbestemde ruimte’ op zolder, gelegen aan de Appollolaan. Aan de voorkant zicht op de Groene Zoom en de sportvelden van het Buiningpark. Aan de achterkant de rest van Maanwijk, met gezamenlijke tuinen. Enkele voorbeelden van duurzaam wonen in Maanwijk zijn het geïntegreerde zonnedak, een warmtepomp die koelt en verwarmd en goede isolatie en gasloos.

Alle acht woningen worden verkocht met bijna 30 procent KoopGarantkorting op de marktwaarde: de verkoopprijs is 199.000 v.o.n. Er zijn drie voorwaarden om deze woningen te kunnen kopen. Alleen huurders van WSL kunnen zich melden als geïnteresseerden. Het maximale (huishoud)inkomen is 51.198 euro. Als laatste voorwaarde is de koper jonger dan 35 jaar. Op hun website geeft WSL meer uitleg over deze voorwaarden. Reageren kan tot en met 22 september.

Wie interesse heeft in één van de acht XS-KoopGarantwoningen in Maanwijk kan zich melden bij Herbrink Makelaars. Vier woningen worden gegund aan de ‘langstwonende huurder’. De andere vier woningen worden op 23 september verloot onder de overige aanmeldingen. Op wsleusden.nl/maanwijk staat meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie