Liza Wouters is in een dorp geboren maar is een stadsmens. Ze houdt van de sfeer, de gezelligheid en vooral de huizen die in de stad staan.
Liza Wouters is in een dorp geboren maar is een stadsmens. Ze houdt van de sfeer, de gezelligheid en vooral de huizen die in de stad staan. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Verhuisverhalen: Liza houdt van stadshuizen

23 september 2020 om 15:15 Zakelijk

LEUSDEN Niet zo verwonderlijk dat Liza Wouters geniet van haar plek in haar appartement vlak bij het Neptunusplein. ,,Nou ja, ik kwam hier terecht zo’n drie jaar geleden toen ik een woning zocht. Eigenlijk wilde ik graag wat in de binnenstad. Ik houd van de sfeer van dergelijke huizen.” 

De geboren Leusdense is een stadsmens vindt ze zelf. ,,Ik kom graag in het dorp hoor. Ik ben er op gegroeid en heb er niet alleen familie maar ook veel vrienden. Maar ik houd van de gezelligheid van een stad. En dan vooral een binnenstad. De nieuwbouw in de buitenwijken is dan echt heel anders.”

Vandaar dat Liza toen ze een woning zocht wel in de binnenstad zocht naar een woning. ,,Maar ja, het was toch om een financiële reden dat ik hier terecht kwam. In de binnenstad was een woning te duur. Toen kwam Succesmakelaars met dit appartement. Dat paste financieel veel beter. Ik heb er best veel aan moeten verbouwen, al was er door de vorige bewoners ook wel wat aan gedaan.” Maar Liza werkt bij het bedrijf van haar vader dat is gespecialiseerd in een prachtige afwerking van woningen, dus die keuze was snel gemaakt. ,,Ja, het is daardoor vooral ook veel lichter en ruimer geworden. En ook hebben we wel wat praktische dingen aangepakt toen. Anders ingedeeld. We hebben flink verbouwd hier.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Na de verbouwing kwam er licht en ruimte. - Succesmakelaars

Als het goed is, dan moet je het gewoon doen

HIPPE WIJK Nu na drie jaar, inmiddels woont Liza samen met haar vriend Josia, zijn de woonwensen wat veranderd. ,,Ja, we hebben twee balkons, maar als je met vrienden buiten wilt zitten dan is meer ruimte gewoon fijn. Het gaat wel hoor. Het is nooit een probleem verder. Er wonen hier ook veel starters. Veel jonge gezinnen en een paar studenten. Het is gewoon een hele fijne wijk. En er is ook best veel belangstelling om hier te wonen.” Veel mensen willen in de stad wonen, denkt Liza. ,,Dat was voor mij ook de reden om hierheen te gaan. Het is de tweede ring van de binnenstad. Heel anders dan een nieuwbouwwijk.” Er is dus veel belangstelling voor de appartementen waar ze woont. Ja, misschien wordt het hier wel een hippe wijk”, zegt ze lachend.

De verkoop verliep dan ook vlot. ,,Ik heb dit drie jaar geleden ook gekocht via Succesmakelaars. Het bleek een goede investering geweest te zijn. Daar kan je niet tegen sparen hoor. Het was eigenlijk binnen een paar weken geregeld door Succesmakelaars. Ze deden alles voor me. De opname, de foto’s en nadat het op Funda kwam ook de bezichtigingen. Terwijl ik naar m’n werk was had Ingeborg Vissers van Succesmakelaars de bezichtigingen met kijkers. De belangstelling was groot. Het bieden ging dan ook op inschrijving. Het is verkocht aan een meisje van mijn leeftijd. Ze was er gelijk weg van begreep ik.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


De wijk is in trek bij starters. - Succesmakelaars

KAZERNE Inmiddels hebben Liza en Josia een zelf ook alweer een andere woning gekocht. Ook via Succesmakelaars. In de Juliana van Stolbergkazerne. Dat ging ook best snel. Binnen een maand. We hebben er eerst een oude woning bezichtigd en daar moest best veel aan gedaan worden. Maar ik was gelijk enthousiast over de plek. In tweede instantie gingen we nog naar een andere woning, ook in de Juliana van Stolbergkazerne. Die was al erg goed verbouwd en met het advies van Succesmakelaars bleek dat we die woning ook financieel goed konden behappen.” Vervolgens ging het allemaal erg snel en was alles zo geregeld. ,,We konden snel doorpakken. M’n vriend Josia vond het zelfs wel erg snel gaan allemaal. We moesten best over de aankoop nadenken, maar als het goed is, dan moet je het gewoon doen.”

Succesmakelaars
Hamersveldseweg 72
3833 GS Leusden
Tel. 033-494 77 07
www.succesmakelaars.nl

door Arnoud J Spaaij

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie