Afbeelding
Archief BDU Media

AFAS Software ‘beste Europese werkgever’

21 september 2021 om 14:14 Zakelijk

LEUSDEN Voor het eerst sinds 2010 staan twee Nederlandse organisaties op nummer één bij de Europese Best Workplaces: AFAS Software en Viisi Hypotheken. In totaal deden dit jaar drieduizend organisaties mee uit 21 verschillende landen. AFAS Software is Best Workplace in de categorie middelgrote bedrijven. Viisi Hypotheken is nummer één in de categorie kleine bedrijven.

AFAS en Viisi wonnen dit jaar al Best Workplaces Nederland. In de Europese lijst steeg Viisi van plaats dertien in 2019, via een vierde plaats in 2020, naar plaats één in 2021; AFAS is nieuw in de Europese lijst. ,,Leiderschap is de reden dat Nederlandse bedrijven de boventoon voeren. AFAS en Viisi hebben zich een cultuur van vrijheid, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid eigen gemaakt”, zegt René Brouwers, CEO van Great Place to Work Nederland.

Dit jaar werden de Europese Best Workplaces voor de negentiende keer georganiseerd. Van de 21 deelnemende Europese landen is Nederland dit jaar met dertien organisaties sterk vertegenwoordigd. Het aandeel Nederlandse bedrijven bedraagt dit jaar zes procent. ,,Allemaal bedrijven die een unieke en vrije bedrijfscultuur creëren en de gekozen cultuurverandering het afgelopen jaar hebben doorgezet, ondanks de fysieke beperkingen door de coronacrisis”, zegt Brouwers. ,,Het is te prijzen dat de deelnemers ondanks die beperkingen de ingezette weg richting goed werkgeverschap niet hebben wegbezuinigd.”

Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in zestig landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd zevenduizend organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa twaalf miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie