Kim Versteeg en Jeremy Onink voor hun nieuwe appartement in Soesterberg. 'Het ging heel snel, maar ook goed.'
Kim Versteeg en Jeremy Onink voor hun nieuwe appartement in Soesterberg. 'Het ging heel snel, maar ook goed.' Eigen foto
Verhuisverhaal

Eerste huis is een cadeautje: ‘We hebben alles aan Succes Makelaars overgelaten’

Zakelijk

Als starter en als zelfstandig ondernemer is het moeilijk om in deze tijd een huis te kopen. Dat ondervonden Jeremy Onink (24) en Kim Versteeg (24) uit Zeist in de zoektocht naar hun eerste koophuis. Door toeval en snel schakelen lukte het tóch. Door een speling van het lot en de bemiddeling van Succes Makelaars en Financieel Adviseurs krijgen Jeremy en Kim vandaag de sleutel van hun eerste eigen huis.

Marco Jansen

Jeremy en Kim zijn bijna vijf jaar samen en wonen in Zeist bij de ouders van Jeremy. Kim werkt als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf, Jeremy heeft een klusbedrijf: J. Onink Stukadoorswerk. „We moesten bijna drie jaar wachten, omdat mij altijd is verteld dat een ondernemer voor een hypotheek de jaarcijfers van drie jaren moet laten zien. Ik zat ermee dat de huizenprijzen heel hoog waren, de markt staat op zijn kop. Moest ik wel gaan kopen?” vroeg Jeremy zich af. 

GEEN DRIE BOEKJAREN Tijdens een klus kreeg hij nieuwe inzichten. „Mijn oom is ook stukadoor en hij had een klus aangenomen bij Hendrik-Jan Rinkel van Succes Makelaars. We dronken in de tuin een bakje koffie en ik sprak met zijn vrouw Luciënne van Ruitenbeek. Ik dacht aan een huurwoning, omdat ik nog geen drie volledige boekjaren had. Zij vertelde mij dat dit niet meer van toepassing is en dat je ook al eerder kunt lenen. Op donderdag 12 mei waren we aan het werk en op 7 juni konden we langskomen met de jaarcijfers.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Jeremy Onink aan het werk als stukadoor. - Eigen foto

Hendrik-Jan gaf op het kantoor financieel advies. „Het was een goed gesprek, waarbij hij de hypotheek heeft berekend. Ik kon meer lenen dan wat ik zelf had uitgerekend met verschillende rekenmodellen op internet. Het was een goed gesprek waarin Hendrik-Jan ons heel goed heeft geholpen. Daarna is het snel gegaan.”

HANDIGHEID Nog dezelfde dag oriënteerden ze zich op Funda. „We kwamen een appartement aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan in Soesterberg tegen. Hendrik-Jan heeft gelijk gebeld met de verkoopmakelaar en we konden op zaterdag 11 juni een bezichtiging doen. Het was een oud appartement uit de jaren ’50, waar een oudere mevrouw in woonde en waar veel aan moest gebeuren. De meeste starters hebben daar of het geld of de handigheid niet voor, maar dat is voor ons helemaal niet erg. Ik kan zelf veel en mijn vriendin is ook handig. Ik heb een grote familiekring met bouwvakkers, zodat ik met een groepje het huis kan verbouwen. Het zou ons minder kosten dan wanneer iemand het allemaal moet uitbesteden.”

Dit is voor ons een cadeautje geweest, want zo gebeurt het bijna niet. Het ging heel snel, maar ook goed

Succes Makelaars fungeerde als aankoopmakelaar en heeft ook de financiering geregeld. „We wisten dat er nog drie of vier bezichtigingen waren, dus hebben Hendrik-jan gelijk gebeld dat we het huis wilden hebben. Hij heeft eerst de vraagprijs geboden, maar later op de middag hoorden we dat de verkoopster daar niet mee akkoord ging. Hendrik-Jan heeft één keer voor ons over boden, niet teveel, want dat moesten we er niet aan uit willen geven. Die volgende maandag hoorden we dat we het huis hadden.”

Kim beseft dat ze ‘super veel geluk’ hebben gehad. „Dit is voor ons een cadeautje geweest, want zo gebeurt het bijna niet. Het ging heel snel, maar ook goed. Ik moest mijn jaaropgaven sturen en mijn contract. Jeremy heeft twee volledige boekjaren ingeleverd en de boekhouder heeft een schatting gemaakt van het derde jaar. We hadden heel nauw contact en dat maakte alles een stuk makkelijker. Een vraag kon je ook via WhatsApp stellen en Bianca van der Last, de rechterhand van Hendrik-Jan, wist ook waar ze het over had.” Jeremy: „ Wij hebben alles aan hun overgelaten, want we zijn er zelf niet in thuis. Ze zijn heel duidelijk in de communicatie en alles over het papierwerk werd netjes uitgelegd aan ons als leek.”

Op 17 augustus is de sleuteloverdracht bij de notaris. Jeremy: ,,Het klussen duurt wel 3 tot 4 maanden, daar hebben we geen haast mee. Het meeste doe ik ‘s avonds of in het weekend. Kerst vieren wij in ons nieuwe huis.”

Dit artikel wordt u aangeboden door:


Het appartement aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan in Soesterberg.
advertentie
advertentie