Menno Boersma in gesprek met gasten in de Aangenaam villa in Leusden-Zuid.
Menno Boersma in gesprek met gasten in de Aangenaam villa in Leusden-Zuid. BDU Media
Advertorial

Aangenaam by Menno: Dagzorg in ongedwongen sfeer

16 maart 2023 om 19:12 Zakelijk

LEUSDEN  Sinds een jaar biedt Menno Boersma dagbesteding en dagbehandeling aan voor mensen met de ziekte van Parkinson of (beginnende) dementie. Dat doet hij met zijn zorgorganisatie Aangenaam by Menno. Die bevindt zich in een ruime, karaktervolle villa aan de Dodeweg in Leusden-Zuid.

Door zijn professionele achtergrond en jarenlange ervaring in de zorg ontwikkelde Menno een andere visie op het aanbieden van zorg. In hun villa, voorzien van een riante tuin die naadloos overloopt in de bossen er om heen, brengen hij en zijn vrouw Sonja die visie in praktijk. Daar ontvangen ze hun gasten, want het is de bedoeling dat hun cliënten zich hier echt gast voelen. 

Als ze hier is, geniet mijn moeder en voelt ze zich thuis

De 84-jarige moeder van Karen is één van de gasten die regelmatig in de villa verblijft. Karen’s ouders wonen nog zelfstandig, maar toen haar 90-jarige vader de mantelzorg over haar dementerende moeder niet meer dagelijks kon dragen, besloten Karen en haar zus om hulp in te schakelen. ,,Eerst ging dat vanuit de thuiszorg”, zegt Karen. ,,Maar onze moeder vond het toch niet prettig dat er daarvoor steeds iemand bij hen thuis kwam. Vervolgens keken we naar dagopvang, maar we vonden geen zorglocatie die paste bij haar wensen. Via onze casemanager zijn we toen in contact gekomen met Aangenaam by Menno.”

THUISGEVOEL 

Tijdens een bezoek aan de villa zagen ze de omgeving en ondervonden ze de ongedwongen huiselijke sfeer ter plekke met de diverse woon- en activiteitenruimtes. ,,Dat sprak ons erg aan. Dit was echt iets voor onze moeder. Vroeger gingen we altijd op zondag in Den Treek met het gezin een rondje om het Hazenwater wandelen. En dat dit daar in de buurt lag, vond ze heel leuk. Toen ze hier voor het eerst kwam, kreeg ze ook meteen een thuisgevoel. De mooie inrichting van de villa en de bossen er omheen, bevielen haar zeer.”

GOEDE KLIK 

In het begin kwam Karen’s moeder hier twee keer per week, maar inmiddels is dat vier keer vanwege de thuissituatie. ,,Het kost soms wat moeite om haar te brengen”, vertelt Karen. ,,Maar als ze eenmaal hier is, dan geniet ze en voelt ze zich thuis. Vooral het idee dat ze hier niks hoeft en alles mag, vindt ze dan prettig. Ze heeft ook een goede klik met Sonja, de vrouw van Menno. Dat is haar nieuwe vriendin. Het is heel leuk om te zien dat ze het zo naar haar zin heeft.  Ze komt natuurlijk uit een situatie waarbij ze alleen maar thuis zat. Ze was angstig geworden en weerde alles af. Doordat ze nu in die flow bij Aangenaam zit, wordt ze actiever. ‘Karen, ik sta weer helemaal in het leven’, zei ze me laatst nog enthousiast. En dat is echt een verbetering. Gelukkig kan ze dat gevoel dan soms een beetje vasthouden. Dat lukt helaas niet meer bij alles, maar ze weet dan wel vanuit haar voldane gevoel als thuiskomt, dat ze een leuke dag heeft gehad.” 

ALTIJD BEREIKBAAR 

Haar familie had hiervoor geen ervaring met dementie, geeft Karen aan. ,,Dat hebben Menno en zijn team wel natuurlijk. En als ik thuis worstel met mijn moeder over bepaalde dingen, kan ik Menno ook bellen. Hij staat daar heel erg open voor en is altijd bereikbaar voor ons. Zo vinden we vaak samen oplossingen voor bepaalde situaties. Menno en zijn team zijn er dus niet alleen voor onze moeder, maar ook voor ons.”

Aangenaam zoekt nog betrokken vrijwilligers. Interesse? Bel Menno via het nummer op de website.

Dit artikel wordt u aangeboden door Aangenaam. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van de Leusder Krant.nl? Neem dan contact op met Arnout Wagemans (06-55780473, a.wagemans@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie