Afbeelding
Shutterstock

Gemeenteraad wil verbod op gebruik van lachgas

9 juli 2021 om 16:30 Politiek

LEUSDEN Op initiatief van CDA, VVD en de ChristenUnie-SGP heeft de gemeenteraad donderdag unaniem ingestemd met een motie die het gebruik van lachgas in de gemeente moet gaan verbieden. 

door Daan Bleuel

De initiatiefnemers willen dat het college een dergelijke regeling gaat opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De Leusdense gemeenteraad wil niet langer wachten op de Rijksoverheid. Het demissionaire kabinet heeft al laten weten een landelijk besluit tot een verbod op het gebruik van lachgas aan een nieuwe regering over te laten.

ERNSTIGE GEZONDHEIDSSCHADE De partijen die de motie tijdens de algemene beschouwingen indienden vinden dat het gebruik van lachgas kan leiden tot ernstige gezondheidsschade. Ook effecten als hallucinaties en ongecontroleerd gedrag vinden de partijen die de motie inhoud gaven niet wenselijk, evenals het risico op ernstige ongelukken in het verkeer. 

De partijen vragen in de motie aan het college een verbod op het gebruik van lachgas op te nemen in de APV. Daarnaast willen ze op preventie gericht beleid waarin aandacht wordt besteed aan de schadelijke werking en gevolgen van het gebruik van lachgas. 

HANDEL Burgemeester Bouwmeester zei in antwoord op de ingediende motie ook mogelijkheden te zien om via de APV de handel in lachgaspatronen aan banden te leggen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie