Patrick Kiel, wethouder Sport, reikt een eerste Max Vitaal-boekje uit aan enkele Leusdense senioren bij De Bron.
Patrick Kiel, wethouder Sport, reikt een eerste Max Vitaal-boekje uit aan enkele Leusdense senioren bij De Bron. Buurtsportcoaches Leusden

Max Vitaal: fitheidstest en sport- en beweegaanbod voor senioren

12 maart 2023 om 12:37 Lokaal Deel je nieuws

Deze week valt bij alle inwoners tussen de 60 en 75 jaar in Leusden, Achterveld en Stoutenburg een mooi boekje in de bus. Hierin vinden zij een breed aanbod van sport- en beweegactiviteiten van lokale sportclubs en beweegaanbieders. Het boekje is uitgebracht in het kader van het sportstimuleringsproject Max Vitaal, waarmee senioren worden aangemoedigd om fit en actief te blijven. Zij kunnen deelnemen aan een gratis fitheidstest op 25 maart en – en vaak gratis – kennismaken met sportverenigingen en andere beweegmogelijkheden in Leusden en Achterveld.

 

Kennismaken met sport en beweging

Het boekje wordt vergezeld van een brief van Patrick Kiel, wethouder Sport in Leusden. “Sport en beweging hebben een enorm positief effect op onze gezondheid. En beweging helpt om fit en actief te blijven. Bovendien is het een fijne manier om andere mensen te leren kennen en met elkaar in contact te blijven,” zegt de wethouder. “De activiteiten in dit boekje geven iedereen de gelegenheid om kennis te maken met sportverenigingen en andere beweegmogelijkheden in Leusden en Achterveld. Niet alleen mensen die wat meer zouden mogen bewegen. Maar ook senioren die al heel sportief zijn en geïnteresseerd en nieuwsgierig naar andere beweegactiviteiten.”

Via het gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem op www.leusdeninbeweging.nl kunnen geïnteresseerde Leusdenaren zich heel eenvoudig – en vaak gratis –inschrijven voor kennismakingslessen bij een sportvereniging of andere sport- of beweegorganisatie.

25 maart: Fitheidstest in De Korf

Bent u benieuwd hoe fit u bent en welke activiteit bij u past? Onder begeleiding van een fysiotherapeut vindt op 25 maart 2023 in De Korf een fitheidstest plaats. Hier kunnen senioren gratis aan deelnemen. De fitheidstest wordt afgesloten met een gericht sport- en beweegadvies. Aanmelden voor deelname aan de fitheidstest gaat eveneens via www.leusdeninbeweging.nl.

Ook u bent welkom!

Bent u iets jonger of iets ouder dan 60 – 75 jaar? Meld u dan gerust ook aan voor de fitheidstest en een of meer kennismakingsactiviteiten! U kunt het boekje ophalen in het Huis van Leusden, bij Lariks, de ouderenorganisaties of een zorgverlener. Of kijk op www.leusdeninbeweging.nl.

Max Vitaal is een initiatief van Leusden in Beweging (buurtsportcoaches en Platform Sport en Bewegen) in samenwerking met lokale sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders en heeft zich al in vele gemeentes in Nederland bewezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie