Afbeelding

Geld besparen, 3 verrassende tips

23 augustus 2022 om 15:30 Partnercontent

Een beetje geld overhouden aan het einde van de maand, wie wil dat niet. En het liefste ook nog een beetje veel natuurlijk. Toch kan dit in dure tijden een behoorlijke uitdaging zijn. De kosten stijgen en de inkomsten stijgen vaak helaas niet mee. Geld besparen is daarom altijd fijn, zeker wanneer dit geld wordt bespaard op zaken waar je verder weinig van merkt. De standaardtips zoals het oversluiten van je contract bij je energieleverancier die kennen we inmiddels wel. Maar er zijn ook nog een aantal dingen te bedenken die meer uit de categorie ‘onverwachte hoek’ komen. Welke dat zijn? Hier onze 3 verrassende tips. En je gaat er niet op achteruit, beloofd!

  1. Duik in de boeken

De boekhouding doen, zowel zakelijk als privé, is eigenlijk nooit leuk. Online boekhoudprogramma’s kunnen dit echter wel veel eenvoudiger maken. Wanneer je voor een echt goed programma gaat, kan het je zelfs ook nog geld opleveren. Door allerlei handige, ingebouwde trucjes kan zo’n programma jou inzicht geven in de posten waar je kunt besparen en de kosten die je kunt aftrekken. Ook zakelijk is het aan te raden om te kijken welk programma je nu gebruikt en of dit wel de beste keuze is. Een boekhoudprogramma voor ZZP’ers vergelijken is geeft vele opties én verschillende prijzen. Dus zowel op het programma als in de toekomst ga jij hiermee geld besparen. 

  1. Lange termijn!

Waar mensen altijd zeiden dat het goedkoper en voordeliger was om een zogenaamde ‘last-minute’ te boeken op het gebied van vakanties is dit tegenwoordig wel anders. De echte planners onder ons zijn de personen die tegenwoordig voordelig op reis kunnen. Door Covid-19 zijn veel mensen huiverig geworden om lang van te voren te plannen. Voor reisaanbieders is dit vervelend, daarom geven zij tegenwoordig veelvuldig vroegboekkortingen inclusief annuleringsopties. Scheelt al snel honderden euro’s. 

  1. Refurbished

Niet iedereen is dol op tweedehands, dat begrijpen we. Je weet nooit wat je koopt en er kunnen toch gebreken aan zitten die je pas ontdekt wanneer je nét bent vertrokken bij de verkoper. Garantie? Helaas… Maar wanneer je toch een voordeligere optie wilt en ook de zekerheid van nieuw, bestaat er ook nog de optie van refurbished producten. Vaak gaat het hierbij om elektronica zoals laptops en telefoons. Deze zijn helemaal gecheckt door professionals en ze geven zelfs garantie af. Ze worden ook gewoon verkocht middels erkende bedrijven. Kortom; de garantie van een goed product tegen een schijntje van de prijs. 

Ga daarom niet zitten treuren doordat alles duurder wordt maar neem nu alvast een aantal stappen. Zo zorg jij ervoor dat je ongemerkt helemaal klaar bent voor de (dure) toekomst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie