Cursisten uit dit voorjaar doen inmiddels volop mee.
Cursisten uit dit voorjaar doen inmiddels volop mee. Arnoud J Spaaij

Weer beginnerscursus bridge: in september start nieuwe groep in Achterveld

22 augustus 2023 om 11:20 Overig

ACHTERVELD Het heeft toch een beetje de naam dat het lastig om te leren maar dat blijkt reuze mee te vallen. Bridge is niet voor niets een van de meest populaire kaartspellen ter wereld. In Achterveld start in september daarom de tweede cursus van dit jaar.

door Arnoud J Spaaij

„Cursisten die dit voorjaar begonnen gaan binnenkort door met een vervolgcursus,“ vertelt Co de Groot. De Groot, zelf natuurlijk enthousiast bridge speler, is de promotor van de club in Achterveld. „Dit voorjaar startten 16 cursisten. Dat ging heel vlot en als in september de tweede cursus van dit jaar voor beginners start, gaan de cursisten uit het voorjaar allemaal door met de vervolgcursus.“ Inmiddels spelen deze cursisten al hun wekelijkse potje bridge en daarmee is er ook voor de Bridge Club Achterveld meer potentie. „Onze club heeft zo’n tachtig leden. En het leuke is dat we de laatste jaren niet meer zijn gekrompen. Ooit hadden we ongeveer honderdtwintig leden en nu de populariteit weer toeneemt, zit er ook weer potentiële groei in onze vereniging,“ zegt De Groot.

BEGINNERSCURSUS

Inmiddels hebben zich meer enthousiastelingen voor het kaartspel gemeld. Daarom start in september weer een cursus voor beginners. Idealiter is dat een groep cursisten waar groepjes van 4 kunnen worden gevormd. Bij meerdere aanmeldingen voor een dergelijke cursus is het vormen daarvan wat makkelijker. „Klopt,“ bevestigt De Groot, „Gelukkig het gonst wat in het dorp. Dat is ook hoe het werkt, mensen moeten elkaar een beetje meenemen. Bridge is echt een bijzonder leuk spel. Je moet er goed bij nadenken terwijl je in een heel leuke en gezellige sfeer elkaar ontmoet. Dat gaat in onze club niet met het mes op tafel,” zegt De Groot, “dat onderscheidt ons van andere clubs. We doen alles volgens de regels van de Bridge-bond. De gezellige sfeer is bij ons erg belangrijk.” De competitie-avonden worden strak geleid. Met een wekker worden de spelronden van 25 minuten bijgehouden. En is een ‘pot’ nog niet af, dan worden de punten gelijk verdeeld onder de spelers. Dat zijn zo de regels in de Bridge-wereld.

START

De beginnerscursus in september wordt gegeven in Cultureel Centrum De Moespot in Achterveld en start op maandag 18 september en de lessen beginnen om 20:00 uur. De cursus bestaat uit 12 avonden en lesmateriaal wordt ter beschikking gesteld. Kosten bedragen slechts 100 euro exclusief boeken.

De cursus en de vereniging is overigens niet exclusief voor Achtervelders. De Groot: „Natuurlijk niet. Iedereen die graag wil spelen of leren bridgen is welkom. Bridge is voor iedereen. Dus ook spelers van buiten het dorp zien we graag.“ De Groot gaat verder: „Er zijn twee docenten. Daarom kunnen de beginnerscursus en de cursus voor gevorderden tegelijk worden gegeven. Wie nog wil meedoen bij de beginnerscursus kan zich opgeven bij mij. Ik kan uiteraard ook alle vragen beantwoorden mochten mensen die belangstelling voor deze bridgecursus voor beginners hebben eerst nog meer willen weten.“

Voor meer informatie is Co de Groot bereikbaar: tel. 06-13904674. Opgeven voor de cursus kan door te mailen naar cgroott@ziggo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie