Sil Hoogeboom, hier in actie tegen Musketiers, kon niet voorkomen dat Achterveld verloor van DEV Doorn. Bram van den Heuvel

Achterveld weer nipt onderuit tegen koploper DEV Doorn

26 maart 2023 om 14:53 Voetbal

ACHTERVELD Net als in de thuiswedstrijd verloor Achterveld met slechts één doelpunt verschil van koploper DEV Doorn. Scoren was echter het grote probleem voor Achterveld. ,,Als je alleen maar blaft en niet bijt, dan scoor je niet,” verzuchtte Jouri Melkert na de 1-0 nederlaag.

Het meest wrange was dat Achterveld bijna 20 minuten lang, vanwege rode kaarten bij de thuisploeg, twee spelers meer op het veld had en daar niet van kon profiteren. ,,We speelden het niet goed uit en het lukte ons niet om de rust te bewaren’’, aldus Melkert. ,,Als je met elf tegen negen komt te staan, dan moet je eigenlijk wel een doelpunt kunnen maken, maar vandaag zat het er gewoon niet in voor ons.”

De wind speelde zaterdag een belangrijke factor. Beide ploegen hadden er veel last van. Hierdoor werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na een half uur en was afgeslagen bal die – met behulp van de wind – snoeihard richting de kruising zeilde.

Achterveld kampte bovendien met de nodige blessures. Rudy Baalman haakte al af tijdens de warming-up. Aike de Vette viel halverwege de eerste helft uit en Mark de Ridder haakte halverwege af. Melkert: ,,De invallers deden het goed. Daar lag het niet aan. We hadden het gewoon beter uit moeten spelen.”