Afbeelding
Pixabay
Column

Puupenkop

2 maart 2022 om 11:03 Column

Het voelt wat ongepast, als ik eerlijk ben. Het optikken van dit niemendalletje, terwijl collega krantenschrijvers extra liters inkt nodig hebben om de oorlog in Oekraïne te verslaan. De wereld staat in brand, of ik niets beters te doen heb met mijn pen. Sorry, maar nee. Daarom: lees mijn collega’s, maar vergeet niet af en toe even te vluchten in het reine en fijne niemendal langs deze kantlijn.

Iets over lintjes dit keer, want burgemeester Bouwmeester en zijn loco’s zijn er soms druk mee. Moet er niet een lint geprikt worden, omdat het zijne majesteit behaagd heeft, dan valt er wel ergens een lint te knippen. Daarnaast vraagt het lidmaatschap der college zo nu en dan een plichtpleging met een passend woord bij bossen bloemen of het leggen van eerste stenen. Maar een wethouder die de eerste sloophandeling verricht, was voor mij iets nieuws. 

Met uitzondering van de val van de Berlijnse Muur in 1989 denk ik bij slopen namelijk niet zo snel aan een viering

Aan wethouder (en eerste locoburgemeester) Vos de eer om afgelopen vrijdag flink van zich af te slaan in Achterveld. Hij mocht het eerste doodvonnis vellen over de voormalige boerderij aan de Jan van Arkelweg 42. Aannemer Wernsen zal de klus klaren opdat later dit jaar kan worden gestart met de bouw van Mastenbroek II, de nieuwe woonwijk. Het feestelijke moment had iets onbehaaglijks. Met uitzondering van de val van de Berlijnse Muur in 1989 denk ik bij slopen namelijk niet zo snel aan een viering. Hier is geleefd, immers. Nee, de oplevering van Mastenbroek, dát is straks pas een feestje waard.

Over feest gesproken. Aangezien ik toch in Achterveld was en het carnavalsweekend op uitbarsten stond, waagde ik een bezoek aan de winkel waar ik al jaren met verbazing voorbij rijd: Feestwinkel Achterveld. Mondkapje af, masker op. Hoe kan het bestaan in dit kleine dorp, schoot vaak door mijn gedachten. Tineke hoefde niets te zeggen, want ik zag het met eigen ogen gebeuren. In vol ornaat hielp de vrolijke gastvrouw haar uitbundige feestklanten – en dat al een week lang, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Met een snor en een hoedje, een plastic ketting of een pak op maat, in deze overvolle miniwinkel veranderen Achtervelders in Puupenkoppen. Voor een nuchtere Leusdenaar als ik al een feest om te zien.

Patrick Lipholt (alias Prins Coördinaat) kennende was het nog lang gezellig in Puupenkoppenland. Sterker nog, ik heb het uit de eerste hand, want ook dochterlief en haar vriendinnen hebben een bijdrage aan de sfeervreugde geleverd. De meest sexy piraten van het bal hebben na twee dolle avonden inmiddels de man met de hamer ontmoet, kan ik u melden. En nee, dan bedoel ik niet sloopwethouder Vos. Misschien is het leuk als de burgemeester en zijn loco’s deze week lintjes uitwisselen met de prins en zijn adjudanten. Voor geleverde vrolijkheid in bange dagen.

Snel terug naar het grensoverschrijdend gedrag door Poetin.

Marco Bosmans,
bosmans@xmsnet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie