Afbeelding
Pixabay

Column Peter Sneep: ‘Zoon vond een week vakantie veel te lang, klaagde hij toen we weer thuis waren’

24 augustus 2023 om 11:28 Column Columns Peter Sneep

Vies & schoon

De eerste week van de zomervakantie gingen we naar een vakantiepark in Drenthe. Het was er leuk, mede vanwege de aanwezigheid van een zwembad. Maar het allerleukst vonden we het nabijgelegen Emmen. De stad staat bekend als de saaiste van Nederland. Maar ze hebben er een speelgoedwinkel waar ze Pokémonkaarten verkopen (dat scoort goed bij onze zoon) en de Hema heeft een restaurant (en dat krijgt punten van onze dochter). Het Raadhuisplein maakte ons helemaal blij. Het was warm en daarom was enorme plein deels onder water gezet en borrelden er fonteintjes. Tientallen kinderen speelden erin. Wij ook. Zoon genoot en was tot zijn onderbroek nat, maar terug bij de auto was hij al weer droog. En schoon.

Zoon vond een week vakantie veel te lang, klaagde hij toen we weer thuis waren. Hoe lang dan? ‘Twee dagen is lang zat’, antwoordde hij. Daarom hebben we meteen twee nachten geboekt in een hotelletje in Xanten. Dezelfde avond al sliepen we er al.

Net als vorig jaar gingen we de laatste week van de vakantie naar Lauwersoog. We vonden het strand van Schiermonnikoog onvergetelijk. En daarom namen we weer de veerboot, huurden fietsen en reden naar de noordkant van het eiland.

Toen de baby een schone luier om had, werden de bladen op tafel gezet. Ze hadden geen pindasaus besteld

Naast ons kwamen een vader en moeder zitten met hun drie zonen van ongeveer tussen de acht en twaalf. De jongens gebruikten bij het aantrekken van hun zwembroek een soort jurk. Ik wist niet dat zo’n hulpmiddel bestond. De moeder was duidelijk niet van plan het water in te gaan. Ze had een grote oranje pet op en droeg twee vesten over elkaar. Haar partner ging half voor haar zitten met ontblote rug en zij ging daarop puisten en mee-eters uitknijpen. Daarna ging hij zijn zwembroek aantrekken, zonder de omkleedjurk. Hij liep de zee in, rode plekken op zijn rug. Zij ging een boek lezen.

Bijna net zo vies: in de snackbar waar ik ’s avonds patat ging halen, zat een groot gezin aan een tafeltje. Midden op tafel werd een baby verschoond. De bediening bracht ondertussen twee grote dienbladen vol snacks en wachtte geduldig. Toen de baby een schone luier om had, werden de bladen op tafel gezet. Ze hadden geen pindasaus besteld.

Deze column eindigt weer schoon. De laatste donderdag gingen vrouw en kinderen naar het openluchtzwembad in Leens, terwijl ik twee uur lang op vier prachtige orgels in de nabijgelegen Petruskerk mocht spelen. De kinderen vertelden na afloop dat er feest in het zwembad zou komen. Als je gratis naar binnen wilde, moest je een fles afwasmiddel van Dreft meenemen. Er zouden honderd van die flessen in het zwembad worden leeggeknepen om een schuimparty te houden.

Daarna deden we boodschappen in de supermarkt naast het zwembad. En wat was daar in de aanbieding? 

Afwasmiddel van Dreft!

Peter Sneep, pjsneep@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie