De actiegroep Windalarm voert actie tegen windmolens in het buitengebied met een spandoek in winkelcentrum De Biezenkamp.
De actiegroep Windalarm voert actie tegen windmolens in het buitengebied met een spandoek in winkelcentrum De Biezenkamp. Eigen foto

Debatavond over energietransitie in De Korf

22 september 2021 om 10:00 Maatschappelijk Regionale energiestrategie

LEUSDEN De Leusder Krant organiseert een debatavond over de energietransitie, die maandag 4 oktober in De Korf wordt gehouden. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Ook in de gemeente Leusden houdt de overgang naar duurzame vormen van energie-opwekking, waardoor de uitstoot van schadelijke broeikasgassen als CO2 drastisch moet worden beperkt, de gemoederen flink bezig. In de politieke arena én daarbuiten is de afgelopen maanden fel gedebatteerd. Via interviews, verslagen van vergaderingen, ingezonden brieven en zelfs advertentiecampagnes werd de argeloze lezer bestookt met informatie uit allerhande bronnen. 

KNOPEN DOORHAKKEN Onderzoek wees uit dat  ruim 70% van de Leusdenaren overtuigd is van de noodzaak om in actie te komen. Maar over de vraag hóe dan zijn de meningen flink verdeeld. Willen we wel of geen windmolens op land? Wel of geen lelijke zonnevelden in het fraaie buitengebied? Maar zo nee, komen we dan wel waar we wezen willen? Zomaar wat thema’s waarover voor- en tegenstanders de afgelopen maanden de degens kruisten. De politiek zal uiteindelijk knopen moeten doorhakken. Daarom leek het de redactie van de krant een goed idee om -in de aanloop naar de eerste belangrijke beslissingen in dit dossier- direct betrokkenen en belangstellende burgers in het debat bij elkaar te brengen. Uiteindelijk is een groot draagvlak ook belangrijk om de ambitieuze plannen succesvol te kunnen uitvoeren.

De bekende weerman en klimatoloog Reinier van den Berg zal de avond met zijn aanwezigheid opluisteren. Om Zijn visie op de kern van het probleem te geven; de dreigende klimaatverandering en alles wat daarmee samenhangt. (De Leusder Krant  publiceerde op de site een uitgebreid interview met Van den Berg waarin hij dieper in gaat op de problematiek van de opwarming van de aarde). Journalist Kees Hoogendijk van RTV Utrecht krijgt de taak om het gesprek in goede banen te leiden. 

VOORAF AANMELDEN A.U.B. De bijeenkomst vindt plaats in de Korfzaal van activiteitencentrum De Korf en begin om 20.00 uur (tot ca. 21.30 uur). Belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur welkom. Coronapas is verplicht. Aan belangstellenden het dringende verzoek zich van tevoren aan te melden via: www.leusden.nl/klimaatdebat..

De organisatie van de debatavond is in handen van de Leusder Krant (voor de inhoud) en de gemeente (die faciliteert).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie