Mirjam Hagenaar is met twee anderen genomineerd voor de landelijke titel 'Buurtsportcoach van het jaar'.
Mirjam Hagenaar is met twee anderen genomineerd voor de landelijke titel 'Buurtsportcoach van het jaar'. Lariks

Leusdense buurtsportcoach Mirjam Hagenaar gaat voor titel ‘Buurtsportcoach van het jaar’

25 oktober 2022 om 10:03 Mensen

LEUSDEN Mirjam Hagenaar, buurtsportcoach bij Lariks in Leusden, is genomineerd voor de titel Buurtsportcoach van het jaar. Mirjam is één van drie genomineerden. De komende weken kan op hen worden gestemd via de website van de landelijke netwerkorganisatie Wij Buurtsportcoaches.

Dit jaar staat de verkiezing in het teken van het thema: inclusief sporten- en bewegen. Als buurtsportcoach passend sporten, ontwikkelt en stimuleert Mirjam een passend sport- en beweegaanbod in de gemeente Leusden voor volwassenen en kinderen met een beperking of chronische ziekte. 

Via ‘haar’ Beweegloket helpt ze volwassenen, jongeren, ouders en kinderen op weg. Ze initieert en organiseert groepen voor mensen met gedeelde interesses en mogelijkheden, en ze begeleidt naar bestaand aanbod bij de clubs in Leusden. Wethouder Patrick Kiel noemt haar: ,,Een topper in het bij elkaar brengen van al die partijen die je nodig hebt om iedereen te laten sporten in een dorp. Het gaat helemaal niet om speciaal of apart zijn. Het gaat om toegankelijk maken van sport en bewegen. En dat is wat Mirjam doet.”

Journalist Marcel Koch interviewde de enthousiaste Hagenaar half september nog over het beweegaanbod in Leusden. Lees hier meer over de genomineerde en haar drijfveren en werkzaamheden.

Op www.lariks-leusden.nl/nominatie-mirjam/ vertellen de wethouder, collega’s van Lariks, een jongere die dankzij Mirjam een passende sport heeft gevonden én Hagenaar zelf wat haar aanpak typeert. Hagenaar: ,,Sport en bewegen moeten voor iedereen toegankelijk en leuk zijn. Een beperking of een chronische aandoening hoeven dat niet in de weg te staan. Uitgangspunt is: gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet.”

STEMMEN Stemmen op onze lokale buurtsportcoach kan via www.wijbuurtsportcoaches.nl/buurtsportcoachvanhetjaar2022-kopie. Op maandag 7 november wordt bekendgemaakt naar wie de titel Buurtsportcoach van het jaar gaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie