Henk van de Wolde: Onderscheiden met de Annie de Beaufortspeld
Henk van de Wolde: Onderscheiden met de Annie de Beaufortspeld Daan Bleuel

Henk van de Wolde en Gastvrij Leusden onderscheiden tijdens nieuwjaarsreceptie gemeente

9 januari 2023 om 21:00 Mensen Tips van de redactie

LEUSDEN Burgemeester Bouwmeester heeft vanavond (maandag 9 januari) tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Huis van Leusden de Annie de Beaufortspeld en de gemeentepluim uitgereikt aan respectievelijk Henk van de Wolde en Gastvrij Leusden.

Van de redactie

De Annie de Beaufortspeld gaat naar Henk van de Wolde, onder meer voor zijn inzet voor de Voedselbank Leusden. Gastvrij Leusden kreeg de pluim. 

ANNIE DE BEAUFORTSPELD De Annie de Beaufortspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich langere tijd op bijzondere wijze maatschappelijk of op sociaal gebied verdienstelijk maken voor de gemeente of personen. De onderscheiding is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Boom. De stichting stelt aan de ontvanger van de speld een bedrag van € 2.500,=  beschikbaar ter besteding aan een maatschappelijk doel.

De Annie de Beaufortspeld is een steekspeld met daarop een afbeelding van Huize De Boom. Tien jaar lang, vanaf het prille begin, was Henk van de Wolde voorzitter van Voedselbank Leusden. Hij legde de basis, zorgde voor groei, ontwikkeling en borging. Onder zijn leiding is Voedselbank Leusden uitgegroeid tot een professionele vrijwilligersorganisatie. Wekelijks zorgt een team van 60 vrijwilligers ervoor dat er voedselpakketten zijn en dat die worden uitgereikt aan ruim 200 mensen. Naast zijn enorme inzet voor Voedselbank Leusden is van de Wolde een drijvende kracht achter de kindervakantiekampen van Groot Krakhorst. En Henk van de Wolde speelt daarnaast ook nog een actieve rol in de kerk.

GEMEENTEPLUIM De Gemeentepluim wordt uitgereikt aan mensen en verenigingen die Leusden positief op de kaart hebben gezet en kleur geven aan Leusden. Dit jaar gaat de Gemeentepluim naar Gastvrij Leusden. Toen bekend werd dat er Oekraïense vluchtelingen naar Nederland onderweg waren, schoot de organisatie, die dit jaar de Pluim verdient, uit de startblokken.
Via een bericht op Facebook werd een grote groep aan nieuwe vrijwilligers geworven. Met hen en met de bestaande vrijwilligers werd een efficiënte projectorganisatie ingericht, die ervoor zorgt dat de Oekraïense gasten en de alleenreizende minderjarige vluchtelingen zich welkom en thuis voelen in onze gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie