Dit huis aan de Hamersveldseweg maakt plaats voor een twee-onder-één-kapwoning.
Dit huis aan de Hamersveldseweg maakt plaats voor een twee-onder-één-kapwoning. Daan Bleuel

Woning aan de Hamersveldseweg maakt plaats voor twee-onder-één-kap

26 mei 2020 om 14:29 Nieuwbouw

LEUSDEN De gemeente is bereid mee te werken aan plannen om een huis aan de Hamersveldseweg te slopen en te vervangen door een twee-onder-één-kapwoningen. Dat kan alleen als het bestemmingsplan wordt aangepast.

door Daan Bleuel

Het is niet vanzelfsprekend dat bij nieuwbouw aan de Hamersveldseweg (aan de 'buitenzijde' van de bebouwde kom) meer huizen mogen worden gebouwd dan er gesloopt worden. Dat heeft te maken met de restricties die aan het bouwen in het buitengebied worden gesteld. Dat deel van de Hamersveldseweg behoort tot het buitengebied van de gemeente.

GOEDE ARGUMENTEN Het college vindt dat er in dit geval goede argumenten te zijn om van dat uitgangspunt in het bestemmingsplan af te wijken. Zo ligt de huidige woning dicht op de weg. Het college denkt dat de 'leefkwaliteit verbetert' als de nieuwe woningen verder naar achteren worden geplaatst. ,,Verder sluit de nieuwe bouw qua ontwerp en erfinrichting aan op het karakter van het historisch, agrarisch bebouwingslint'', laat het college weten. Ook het feit dat er per saldo slechts één nieuwe woning bij komt, vinden burgemeester en wethouders in dit geval overkomelijk. 

Het gewijzigde bestemmingsplan heeft inmiddels ter inzage gelegen. Er kwamen geen bezwaren binnen. Daarmee is de weg vrij om de gemeenteraad te laten instemmen met de plannen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie