Het kantoor van Scouting Nederland aan de Larikslaan.
Het kantoor van Scouting Nederland aan de Larikslaan. Daan Bleuel

Bouw woningen op terrein Scouting Nederland stap dichterbij

6 januari 2023 om 12:25 Nieuwbouw

LEUSDEN Met het tekenen van een overeenkomst met projectontwikkelaar ‘Lariks bv’ is een volgende stap gezet in de realisering van woningbouw aan de Larikslaan op de locatie waar nu nog het hoofdkantoor van Scouting Nederland is gevestigd. 

door Daan Bleuel

De plannen werden op hoofdlijnen in het voorjaar van 2022 al bekend gemaakt. Toen was er sprake van dat de ontwikkelaar op de locatie 8 rijwoningen wilde bouwen, 15 appartementen en 10 maisonnettes. Uit het collegebesluit waarin het sluiten van de overeenkomst wordt aangekondigd zijn die verhoudingen licht aangepast. Het zou nu gaan om 9 rijwoningen, 16 appartementen en 8 maisonettes.

VERPLAATSEN Projectontwikkelaar Lariks bv is gelieerd aan Scouting Nederland. Scouting maakte vorig jaar bekend het hoofdkantoor van Leusden naar Zeewolde te gaan verplaatsen. De plannen voor woningbouw op het bedrijventerrein De Princenhof passen in de gemeentelijke visie om het deels verouderde bedrijventerrein ook voor woningbouw te gaan gebruiken. 

Die omvorming krijgt elders aan de Larikslaan, maar bijvoorbeeld ook aan de Kastanjelaan, al zichtbaar gestalte. De sloop van bestaande kantoorpanden aan de Olmenlaan voor de bouw van woningen zal op afzienbare termijn ter hand genomen worden. 

UITVOERINGSKOSTEN De overeenkomst houdt onder meer in dat de projectontwikkelaar financieel bijdraagt in de uitvoeringskosten die de gemeente moet maken om de openbare ruimte in het gebied opnieuw in te richten.

Voor de bouw daadwerkelijk van start kan, moet de gemeente een bestemmingsplan maken dat het wettelijk kader voor de bouwplannen zal vormen. Het is nog niet bekend wanneer die procedure van start gaat. Volgens het college zullen bewoners en omliggende bedrijven te zijner tijd door de initiatiefnemers per brief worden geïnformeerd over het plan en de start van de bestemmingsplanprocedure.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie