Fleur (l) en Julia (r) hebben plezier in de begeleiding van Daan en Judith.
Fleur (l) en Julia (r) hebben plezier in de begeleiding van Daan en Judith. Foto: AFAS

Jongeren DownTownLeusden aan de slag bij AFAS

17 november 2022 om 21:49 Overig Deel je nieuws

LEUSDEN – Sinds kort zijn er bij AFAS twee jongeren met een licht verstandelijke beperking aan de slag in de afdeling Hospitality en Facilities van het Leusdense softwarebedrijf.

Tijdens het maandelijkse zogenaamde Cultuur Café werden de jongeren, Daan Vos en Judith Verbeek, met hun begeleiders voorgesteld aan de medewerkers van AFAS.Daan en Judith zijn bij AFAS terecht gekomen via de Leusdense vrijwilligersorganisatie DownTownLeusden. 

DownTownLeusden zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking, ondernemers en organisaties aan elkaar te koppelen. Zo worden al een flink aantal jaren de zogenaamde Sprokkelstages georganiseerd, werkervarings- en arbeidsplekken gecreëerd en wordt ondersteuning verleend bij de organisatie van evenementen. DownTownLeusden werkt aan een inclusieve samenleving waarin mensen een met een beperking een volwaardige plek hebben. 

Daan en Judith zijn de eerste werknemers met een verstandelijke beperking die aan de slag gaan bij AFAS. Zij worden daarin begeleid door jobcoach Saskia van Essen van zorgverlener Amerpoort. Ook Amerpoort zag de match tussen AFAS en deze doelgroep en was direct bereid om mee te werken. Ook melden zicht direct medewerkers van AFAS om de ‘on the job’ begeleiding te doen. Julia, Fleur en Lan hebben veel plezier in deze extra taak binnen hun normale werkzaamheden. 

Daan en Judith konden op een warm welkom rekenen bij AFAS en waren, samen met hun ouders die in de zaal zaten, enorm trots toen zij tijdens het Cultuur Café voorgesteld werden aan hun collega’s. Inmiddels zijn ze al weer een paar weken met plezier en succes aan de slag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie