Afbeelding
Foto door Mikhail Nilov via Pexels

Kies het juiste kleed. Ontdek 4 tips om te kiezen

19 november 2021 om 12:22 Partnercontent

Met een vloerkleed of tapijt maak je jouw huis - helemaal in het najaar en de winter - een stuk knusser. Maar hoe kies je nu een kleed dat bij jouw huis past? In dit artikel geven je vier tips om het juiste kleed te kiezen. Op die manier kun je eenvoudig ontdekken wat er wel of niet bij jou past.

1. Waarvoor wil je het kleed gebruiken?

Misschien denk je nu, om neer te leggen daarvoor wil ik het kleed gebruiken. Uiteraard is dat zeker de bedoeling, maar met deze vraag willen we weten of je jouw kleed voor sfeer of praktische overwegingen wilt gaan kopen. Door dat in je achterhoofd te houden kun je een betere keuze maken voor een passend kleed.

Uiteraard kan een vloerkleed zowel praktisch als sfeervol zijn, maar door hier rekening mee te houden kun je makkelijker kiezen voor een bepaalde kwaliteit en de stof. Een kleed dat alleen sfeer moet brengen, hoeft niet dempend of isolerend te zijn. Hele zware materialen hoef je dan in de basis niet te bekijken. Hoogpolige tapijten worden vaak voor beide opties gebruikt. Deze zijn sfeervol en dempen geluid en werken isolerend.

2. Waar komt het vloerkleed?

Een vloerkleed wordt het vaakst bij het zitgedeelte van een woonkamer gelegd. Maar je kunt ook een kleed in je eetkamer neerleggen en natuurlijk bij je bed. In de woonkamer worden vaak grote vloerkleden neergelegd. Hierbij heb je keuze om je bank op of naast het kleed te zetten.

Door je bank op het kleed te zetten creëer je een ziteiland effect. Bank en kleed vormen hierdoor één geheel. Dat geeft jouw interieur rust. Je kunt ook je kleed naast de bank leggen. Vooral in kleinere woonkamers zorgt dit voor een optisch beeld dat de woonkamer groter lijkt. Je kunt ook een kleed in je eetkamer leggen, onder de eettafel.

Heb je een ronde eettafel, dan is het ook erg leuk om hier een rond vloerkleed neer leggen. Ronde vloerkleden heb je in verschillende groottes, kleuren en materialen. Helemaal binnen de trend van nu zijn de juten ronde vloerkleden. Die geven een speels effect aan jouw eetkamer. Op slaapkamers vind je vaak vloerbedekking, maar heb je dit niet dan kun je met rechthoekige kleden een ‘baan’ maken, zodat je geen koude voeten krijgt als je in en uit bed stapt.

3. Meet de ruimte

Het is helemaal de trend van nu, grote vloerkleden en ze staan prachtig. Een groot vloerkleed kan echter ook overheersend werken, waardoor de ruimte waar het vloerkleed ligt, misschien helemaal in het niet valt. Zorg er daarom voor dat je de ruimte meet. Meten is immers weten.

Ben je in twijfel wat bij jouw ruimte past?! Plak dan met behulp van eenvoudig te verwijderen schilderstape de contouren op de grond. Door dit te doen zie je direct of het vloerkleed op die manier niet te groot of juist te klein is. Wil je liever geen tape op de vloer plakken? Maak dan een tekening van jouw ruimte. Door dan de vloerkleden in te tekenen kun je op papier zien hoe groot je kleed kan zijn. Door te meten, kun je gericht zoeken naar het kleed dat bij jouw ruimte en interieur past.

4. Probeer test samples te bemachtigen

Grote kleden, kleine kleden, rond, vierkant, ovaal of rechthoekig de keuze is gigantisch als het op vloerkleden aankomt. Om nog maar te zwijgen over alle kleuren en materialen. Heb je moeite met kiezen, maak dan een top drie voor jezelf en probeer van elk kleed een sample te krijgen. De betere winkels en webshops bieden je vaak die mogelijkheid.

Met een sample kun je de stof beter beoordelen én zien hoe de stof en de kleur in jouw interieur staat. In een winkel heb je heel ander licht dan dat jij thuis hebt. Probeer dus samples te verzamelen zodat je goed kunt zien of het gekozen materiaal en de kleur bij jouw inrichting past.

Wat je ook doet, we raden altijd aan om jouw vloerkleed of tapijt bij een vloerkledenspecialist te kopen. Op die manier weet je niet alleen waar je kleed precies vandaan komt, maar profiteer je ook van andere voordelen. Veel specialisten bieden je bijvoorbeeld jarenlange garantie en geven je vaak extra tips om jouw kleed zo goed mogelijk te houden. Zo kun jij nog langer van jouw tapijt of kleed genieten. Veel winkelplezier gewenst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie