Afbeelding
Foto: Unsplash

4x redenen om zelf een uitzendbureau te beginnen

Partnercontent

Heb jij ervaring als recruiter of intercedent? Dan weet je als geen ander hoe je kandidaten moet benaderen. Als je graag verder wilt in dit vakgebied en een mooie uitdaging wilt aangaan, dan is een uitzendbureau starten voor jezelf een goede optie. Er zijn meerdere redenen om voor jezelf een uitzendbureau te beginnen. Welke redenen dit zijn? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Het biedt meer vrijheid en verantwoordelijk

Kies je ervoor om zelf een uitzendbureau te beginnen, dan kun je rekenen op meer vrijheid. Als eigen baas bepaal je namelijk alles zelf, in tegenstelling tot wanneer je bij een werkgever in dienst bent. Jij bepaalt hoe, wanneer en waar je werkt en dit biedt veel vrijheid. Je bent hiermee dan ook een stuk flexibeler en dat maakt het ondernemen leuk om te doen. Daarnaast draag je alle verantwoordelijkheid als je een eigen bedrijf hebt, wat bij een werkgever natuurlijk niet het geval is. Als jij het fijn vindt om zelf alle touwtjes in handen te hebben, dan is een eigen uitzendbureau starten een aanrader.

Zelf je uurtarief bepalen

Wat ook fijn is aan een eigen baas zijn, is dat je zelf bepaalt hoeveel je gaat verdienen. Als je voor jezelf begint is dit een mooi pluspunt, want je kunt er hierdoor flink op vooruit gaan met je inkomen als het een succes wordt. Bovendien zijn klanten vaak bereid om wat meer te betalen als ze kunnen rekenen op expertise, die jij dus in huis hebt.

Het opzetten is niet heel lastig

Een ander voordeel van het zelf beginnen van een uitzendbureau is dat het opzetten hiervan niet heel moeilijk is. En dit is fijn, want op deze manier kun je snel aan de slag gaan met wat je leuk vindt: het vinden van de juiste match tussen kandidaat en werkgever. Om het voor jezelf nog makkelijker te maken en om volledig te focussen op wat je leuk vindt, is de backoffice uitbesteden absoluut het overwegen waard. Niet alleen word je op deze manier ontzorgt op het gebied van backoffice, ook bespaar je zo tijd en moeite. Deze tijd en moeite kun je stoppen in het binnenhalen van klanten, het zoeken naar kandidaten en het laten groeien van je bedrijf.

Kans om jezelf nog verder te ontwikkelen

Nog een goede reden om een eigen uitzendbureau te beginnen, is omdat het een kans is om jezelf nog meer te ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook op persoonlijk vlak. Als ondernemer krijg je te maken met diverse situaties en je bent eigenlijk nooit uitgeleerd. Je kennis en vaardigheden uitbreiden kan nooit kwaad. Hoe meer kennis en vaardigheden jij hebt, hoe groter de kans dat je succes na succes behaalt.

Zelf een uitzendbureau beginnen heeft dus meerdere voordelen. Als je al ervaring hebt in het werven en plaatsen van topkandidaten, dan is dit een fantastische uitdaging. Laat aan anderen zien wat je in huis hebt, dan gaat het vast een groot succes worden!

advertentie
advertentie