Afbeelding
Photo by CDC on Unsplash

Altijd al willen werken met kinderen?

23 november 2022 om 12:28 Partnercontent

Heb je  een passie voor het werken met kinderen? Ben je nu al oppas of werkzaam op een basisschool? Dan is de opleiding pabo waarschijnlijk wat voor jou! In dit artikel lichten we toe welke opleidingen je kunt volgen om later met kinderen te werken, dus lees snel verder!

Voltijd of een deeltijd opleiding

Kun je  niet wachten om met kinderen aan de slag te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om een deeltijd opleiding te starten. Hierbij werk je tegelijkertijd met het volgen van je opleiding. Meestal volg je één dag lessen en werk je de rest van de week. Zo kun je de theorie leren, maar ook gelijk praktijkervaring opdoen. Deeltijdopleidingen zijn er steeds meer, zoals hbo-communicatie of de pabo. 

Werken in de pedagogiek

Bij pedagogiek leer je over de veiligheid van kinderen en jongeren, je bent er om opvoeders te ondersteunen bij problematische opvoedingssituaties. Je helpt ouders door beter voor de kinderen te kunnen zorgen en je helpt natuurlijk de kinderen met een fijne omgeving waarin zij opgroeien. Je staat in persoonlijk contact met de kinderen of jongeren en dat maakt het werk mooi. 

Zorgmedewerker met kinderen

Ga je een opleiding volgen dat met de zorgsector te maken heeft? Er zijn hier dan ook vele mogelijkheden om te werken met kinderen. In het ziekenhuis kun je werken op de kinderafdelingen. In de thuiszorg kun je werken met kinderen en met dagbesteding kun je werken met kinderen met bijvoorbeeld een beperking. Vaak begin je met een begeleidende rol als je nog niet veel ervaring hebt, maar later kun je misschien zelf wel een groep kinderen begeleiden. 

Deeltijd pabo

De meest voor de hand liggende opleiding is misschien wel de deeltijd pabo waarbij je leert over het basisonderwijs. Je werkt dagelijks met kinderen, je draagt bij aan het leerproces en een stukje van de opvoeding. Kinderen besteden veel tijd op school, daarom krijg je een goede band met hen. De opleiding pabo is ook te volgen in deeltijd pabo zodat je gelijk werkenderwijs kunt leren en werkervaring opdoet. 

 Wil je met kinderen werken? Dan heb je hopelijk een goed beeld gekregen van de mogelijkheden. Kies de richting die je waarschijnlijk op wilt gaan en welke opleidingen je daarvoor nodig hebt. Met de juiste opleiding ben je goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Dus kijk snel welke opleiding jou aanspreekt en op welke school je deze opleiding kunt volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie